„The Walking Dead” – drumul spre plictis

Succesul inregistrat de Breaking Bad trebuia sa ofere un fel de noua “norma” productiilor TV. Din pacate, exista inca seriale care se incapataneaza sa lungeasca povestea, desi acest lucru nu pare sa fie solutia de succes nici chiar pentru privitori. Recent, Screenrant scria ca “The Walking Dead”, unul dintre cele mai bune seriale horror in acest moment, dupa parerea mea, se va prelungi pana la sezonul al 12-lea.

Mi-a placut mult cum au descris cei de de la Screenrant aceasta  decizie a producatorilor: “oamenii [deja fani] vor ajunge sa se uite la serial, cu toate ca nu isi mai aduc aminte ce le-a placut la el la bun inceput”. Ei bine, ar fi trist ca acest lucru sa se intample!

Asa cum probabil stiti, “The Walking Dead” are la baza povestea benzilor desenate cu acelasi nume, publicate in vreo 20 de volume. Nu se stie insa incotro merge actiunea din serial, dar au aparut noi actori si un nou spatiu: Terminus.

Un post despre zvonurile legate de plotul sezonului 5, cititi aici.

In general, daca ati observat, serialul e construit in jurul unui loc. A fost mai intai o tabara, apoi o inchisoare, dar si un cartier. In privinta locurilor, se pare ca vom face cunostinta cu inca un personaj care, conform comicsurilor, va conduce grupul de supravietuitori catre Alexandria. Mergand mai departe cu speculatiile, pentru a trece cu brio de toate aceste numeroase sezoane, grupul condus de Rick s-ar putea stabili aici, pentru ca e un loc sigur. E greu de crezut ca personajele vor fi puse iar pe drumuri, caci plimbarile astea, cel putin pe mine, m-au cam plictisit!

Parerea mea e ca la constructia unei povesti de genul, succesul poate insemna un esec total cat ai bate din palme. Am dat exemplul “Breaking Bad”, pentru ca, nu stiu daca simteati acest lucru, povestea chiar trebuia sa aiba un final cat mai curand. Acelasi lucru simt si cand ma uit la “The Walking Dead”. Sigur, sunt constienta ca moartea atator personaje cere inlocuiri si ca povestea merita exploatata, dar directia pe care o vad spectatorii e una mai aproape de final si nu de o continuare pana la sezonul 12.

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *