Foto: Excursia mea in Delta Dunarii

Dunare - Pescarus deasupra apei

Galeria cu fotografii din Sulina și Delta Dunării constă în câteva imagini de vacanță. Am vrut să le dedic însă un articol separat pentru că mi se par unele dintre cele mai bune imagini făcute în excursiile prin țară sau în puținele orașe vizitate în afara țării.

Delta necesită un regim aparte de fotografiat. E nevoie de puțin mai mult sacrificiu pentru a prinde cele mai bune cadre. Păsările nu spun că adoră să le fotografiezi de aceea concentrarea și tactica pe care trebuie s-o ai când le pozezi e ca cea a unui vânător care umblă să-și găsească prada. Alte eforturi constau în a te trezi dimineața devreme când păsările sunt mai active și să ai o lumină perfectă pentru fotografii. Seara, la apus, mai e un moment bun, dar care pe mine m-a prins mereu pe plajă.

Citește jurnalul meu din Delta Dunării și Sulina, impresiile din cele cinci zile petrecute acolo, precum și costurile unei astfel de excursii în articolul de AICI.

Mi-am împărțit galeria în trei părți: Dunăre, Mare și Enisala. Printre care am strecurat și câteva imagini surprinse pe străzile din Sulina care trebuie să recunosc că merită o ședință foto aparte. V-am zis deja că mi-a lipsit un tur complet al orașului, dar e bine că am lăsat ceva în urmă, ceva pentru care să mă întorc. Pentru că de Sulina și de Deltă te îndrăgostești iremediabil și asta cred că o zic toți cei care au avut ocazia să ajungă aici.

Ceva ce nu am menționat și nici nu am putut fotografia este cerul pe timpul nopții care are datoria de a oferi în continuare un spectacol pentru privilegiații de care vă vorbeam în articolul precedent. Poate că de aceea și continuau oamenii să rămână pe plajă chiar și la venirea țânțarilor. Nu-i învinovățesc acum având în vedere cât de frumos poate fi cerul și ce priveliște îți oferă.

Dunăre

Dunare - Cormoran pe dig

Mare

Mare - Pescurs in zbor

Enisala

Enisala - Privire Turn

Voi continua să public o parte din imaginile făcute cu telefonul pe Instagram și Facebook. Am scris în jurnal că excursia în Sulina și Deltă nu mi s-a părut o vacanță, ci mai mult un efort necontenit de a surprinde plăcerile și frumusețea locului. A fost o goană după cea mai bună mâncare, după cele mai frumoase priveliști și după cele mai bune poze. Acum îmi dau seama că m-am ales cu puțin din toate, cât să îmi doresc să revin și cu siguranță că o voi face.

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

One thought on “Foto: Excursia mea in Delta Dunarii

  1. Pingback: 2019 - Personal Review | Elena Pelmus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *