Padina Fest, de neratat anul viitor

padina fest 2015

Până acum nu am participat la nicio ediție Padina Fest, dar întâmplarea a făcut să ajung sâmbăta trecută pe acolo. Am urcat până pe Platoul Bucegilor din inițiativa alor mei care s-au decis să facă un grătar în vârf de munte. Locul pe care eu îl credeam o pustietate, undeva unde nu ar păși nimeni niciodată din cauza drumului – ceea ce îmi spuneam eu cu gândul la excursia din 2013 – acel loc s-a transformat într-o mare de oameni.

Culmea e că în drum spre Padina, prietenul meu îmi spunea cum ar vrea să petreacă întreaga zi în liniște undeva să nu vadă pe nimeni. Vă imaginați expresiile de pe fețele noastre când am ajuns acolo. Într-un final, după o hoinăreală în vârf de munte și o coadă înainte de Comarnic, ne-au doborât nervii. Era atât de multă lume încât nu avem nici cum să distingem unde se aflau ai mei, dar nici unde să lăsăm mașina pentru a-i căuta.

După ce am reușit să ne înțelegem cu polițiștii, am descoperit noi cum stăteau lucrurile de fapt. Între timp, am zărit și scena care devenise punct de reper pentru unde își puseseră ai mei cortul. Ei, după corturile astea de le vedeți în poză, chiar lângă brazi acolo, tinerii veniți la festival și-au creat un adevărat paradis. Hamace, bere în lăzi, soare și umbră, plus multă leneveală lângă râu. A fost atât de cald în ziua aia că doar umbra mai făcea diferența de temperatura dintre București și Bucegi.

Seara am plecat de la Padina cu gândul ca anul viitor să venim negreșit. Dacă vreți și voi să mergeți cu cortul nu uitați să vă luați haine groase la voi, căci noaptea chiar nu seamănă cu cea din oraș (au simțit-o ai mei pe pielea lor sâmbătă seară). Sigur, în plus, să aveți multă bere și chef de distracție. Cât despre cum au petrecut ai mei, mă bucur că la cei 50 de ani au învățat să cumpere bere cu jetoane și că au ascultat Șuie Paparude, fiind foarte mândri de isprava lor.

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

One thought on “Padina Fest, de neratat anul viitor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *