Straight Outta Compton, inca un film despre rapperi?

Straight Outta Compton, inca un film despre rapperi?

Filme despre rapperi s-au mai facut si probabil ca se vor mai face. Sigur, nu toate sunt bagate in seama, dar cred ca merita sa auziti de „Straight Outta Compton”, filmul care spune povestea trupei N.W.A. Daca sunteti fani hip-hop, cu siguranta stiti ca trupa asta a fost infiintata acum foarte mult timp de Dr. Dre, Ice Cube, Easy E, Dj Yella si MC Ren. Sincera sa fiu, ascult rap de prea putin timp, asa ca nu as putea sa va spun prea multe despre ea, doar ca, in ciuda povestii controversate a acestei trupe, s-ar putea ca filmul sa aiba ceva ecou, macar in industrie.

Sigur ca nu trebuie sa ii consideram pe Ice Cube si Dr. Dre curatorii acestui proiect. In definitiv, ipocrizia si vorbele frumoase distrug o poveste care ar fi putut fi realizata la fel sau poate chiar mai bine si fara implicarea lor. Apoi, stim cu totii ca lumea asta a rapperilor nu e tocmai stropita cu apa sfintinta. Dar sa le oferim credit macar pentru implicare si pentru vremurile trecute. Acum, eu nu stiu ce s-a intamplat mai exact intre Dr. Dre si Easy E la vremea destramarii trupei, asa ca filmul asta ar putea sa ma minta pe mine, fan al genului, foarte usor. Dincolo de asta insa mi-ar placea ca ecranizarea povestii lor sa aduca doua lucruri in fata:

-sa spuna macar o poveste adevarata si prin adevarata ma gandesc la sincera

-sa transmita un mesaj pentru cei care inca traiesc perioadele grele ale anilor 80-90

Trailerul pare ca se concentreaza mai mult pe Easy E ca un soi de tribut adus rapperului, ceea ce sigur e foarte ok. Mai mult, arata ca violentele de strada sunt inca un real shit. Cat despre muzica, prejudecatile de gen se pare ca au ramas aceleasi.

Asa ca, dorinta mea, ca suporter al genului, ar fi ca multa lume sa il vada si sa fie atenta la modul in care ii este prezentata muzica: e arta, e instigare la violenta, e pur si simplu un joc inventat de persoanele de culoare, ce e pana la urma? Asa cum spune si Dr. Dre pentru The Hollywood Reporter, ar trebui ca publicul sa gaseasca filmul o sursa de inspiratie pentru a raspunde tuturor acestor intrebari.

Pana la urma, vom vedea ce iese si o vom face destul de curand, pentru ca „Straight Outta Compton” apare in luna august.

Foto aici.

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

2 thoughts on “Straight Outta Compton, inca un film despre rapperi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *