Puterea feminina la vot

puterea feminina la vot

Am scris la inceputul lunii septembrie un articol despre comportamentul femeilor la vot din ultimii 25 de ani. Spuneam atunci ca de fiecare data doamnele si domnisoarele din aceasta tara au votat impotriva extremistilor, in speta Vadim Tudor, apoi imporiva PSDistilor Adrian Nastase si Mircea Geoana. Ei bine, alianta lui Victor Ponta cu Vadim si cu un alt extremist in haine moderne, Dan Diaconescu, confirma inca o data ca votul femeilor a devenit intr-un fel necesar pentru ca Romania sa isi continue statutul de tara democratica.

Sigur, inca nu stim rezultatele oficiale pe sexe din acest an, dar pe baza datelor din articol si a unei intamplari care o are in centru pe mama mea, sper sa va confirm ipoteza de mai sus. Datorita ei mi-am dat seama ca motivul pentru care multi romani nu se duc la vota este tocmai teama de a nu iesi cel pe care si-l doresc ca presedinte. Este si cazul mamei mele care in primul tur nu a mers la vot, sustinand sus si tare ca oricum o sa iasa Ponta si ca nu are rost, invocand bineinteles si alte motive pe care le-ati mai auzit pe la tv, ca fraudarea alegerilor, etc.

In turul 2, eu si tatal meu i-am adus suficiente argumente ca sa iasa la vot, dar tot nu am convins-o. In cele din urma, ieri dimineata, cand ne intoarceam de la piata, tatal meu a parcat in mod strategic (sau nu) masina foarte aproape de sectia de votare, dandu-i astfel un imbold de a isi exercita dreptul la vot. Tind sa cred insa ca nici eu, nici tatal meu nu am avut o contributie in decizia ei si ca a mers la vot dintr-o convingere anterioara ca Ponta nu era omul pe care si-l dorea ca presedinte, asa cum foarte multi dintre apropriatii mei nu l-au vazut in aceasta postura.

Intamplarea amuzanta e ca, dupa ce am iesit de la sectia de votare, mama ne-a spus pe un ton ridicat: “voi o sa fiti de vina daca nu iese Iohannis”. Sigur ca declaratia ei era tocmai consecinta acelei temeri de a iesi Victor Ponta. In dimineata aceasta, i-am dat un telefon mamei mele sa ii spun ca nu are motive sa ne faca pe noi vinovati, pentru ca poporul a ales. Pe mine nu m-a incantat atat de tare alegerea lui Iohannis, cat m-a bucurat fericirea mamei mele si ca faptul ca milioane de romani au facut ceea ce trebuia: sa iasa la vot.

Mama are un zambet pe fata in aceasta dimineata, cu toate ca merge la munca intr-o fabrica unde este inconjurata de foarte multi oameni lipsiti de bun simt. Tocmai de aceea, de azi, sper ca noul presedinte al Romaniei sa le arate romanilor de pretutindeni masura bunului simt.

Voi ati fost la vot? 

foto.

Share it!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.