Lena Dunham, Regina Comediei

Lena Dunham, Regina Comediei

Odată cu câștigarea Globului de Aur în 2013 pentru primul sezon, serialul Girls a devenit azi unul dintre cele mai vizionate seriale pentru fete. Personajul principal a divizat fanii serialului în cei care l-au îndrăgit de la început și în cei care au început să îl urască pe parcurs. Totul se datorează Lenei Dunham, omul din spatele acestui proiect, considerată de revista Vogue, Regina Comediei și modelul care a ajuns să le inspire pe fetele de 20 de ani din zilele noastre. Personalitatea egocentrică a Hannei Harvath, interpretată de Lena, a condus la multe discuții contradictorii pe forumuri și bloguri din întreaga lume.

Cum spuneam, unii nu înțeleg de ce se uită lumea la un personaj care e foarte centrată pe nevoile personale și care nu face decât să se vaiete, iar alții înțeleg total nu doar caracterul Hannei, dar și al celorlalte personaje în care se regăsesc fanele serialului. Am citit pe HelloGiggles un articol în care autoarea spunea că ea face parte din categoria celor care s-au îndrăgostit de serial pe parcurs și asta pentru că se identifica cu Marnie (una dintre prietenele Hannei) în viața reală. Eu mă identific puțin cu Hannah. Sunt la fel de egocentrică și am același atașament pentru prietenele mele, de care îmi e tot timpul dor.

În ciuda părerilor personale, serialul ilustrează foarte bine viața fetelor de 23 de ani care tocmai au terminat facultatea și trebuie să își înceapă singure un drum în viață. Am citit undeva (sorry pentru lipsa de sursă) că Lena Dunham (care are acum 27 de ani) a creat acest show tocmai pentru că și ea s-a confruntat cu foarte multe probleme după ce a terminat facultatea. Spre exemplu, a fost nevoită să lucreze în diferite locuri care nu îi ofereau viitorul la care spera. Serialul se poate privi așadar ca o producție autobiografică, deși există unele diferențe mari între personajele din film și cele din viața reală, cum ar fi părinții ei.

Dar de ce o numește până la urmă Vogue, regina comediei? Serialul nu e o comedie la care să nu te poți opri din râs, așa cum e Modern Family. Ca și Zooey Deschanel, Lena este o altă personalitate feminină care a reușit să remodeleze comicul de pe ecrane. Abilitatea aceasta, pe care o regăsim și la Zooey, de a scoate în evidență propria slăbiciune pentru a o pune în scenă fără teamă e ceva ce puțini dintre noi ar fi în stare să o facă. Lena a demonstrat că nu e doar o fată grasă cu talent la scris, ci o tipă care își recunoaște personalitatea și o exploatează într-unul dintre cele mai urmărite seriale pentru fete.

Lena Dunham constituie un model pentru mine, pentru că povestea ei e un exemplu despre cum să răzbești când termini o facultate și nu știi încotro să o apuci. Ea e diva zilelor noastre, pentru că înțelege cel mai bine vremurile prin care trece acum o fată de 20 de ani. În concluzie, eu fac parte din categoria celor care au iubit show-ul de la început. Primele două sezoane mi s-au părut excepționale și abia aștept să văd ce se va întâmplă în al treilea sezon care a început să ruleze pe HBO luna aceasta.

Dacă v-am făcut curioși despre această nouă divă, puteți să citiți un articol despre viața ei pe Vogue online.

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

One thought on “Lena Dunham, Regina Comediei

  1. Pingback: Corpul nostru. Expus total | Elena Pelmus Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *