Corpul nostru. Expus total

Corpul nostru. Expus total

Vreti sa stiti cum incepem sa ne iubim corpurile? Experimentand. In fiecare zi din viata ne privim corpul diferit si asta pentru ca nu incetam sa punem la incercare sentimentele pe care le avem fata de acesta. Poate va intrebati in ce constau aceste experimente. Ele pot varia de la a face dus, la a te da cu crema, a face dragoste, la sport sau la a sta in pat cu o punga mare de chipsuri in fata. Cel mai interesant expriment dintre toate este acela de a te privi goala in oglinda, dar cate oare avem puterea sa facem asta?

A te privi goala in oglinda, in fiecare zi, e ca si cum ai scrie constiincioasa un nou capitol despre tine intr-un jurnal. Frumusetea acestui experiment e acela ca oglinda nu poate deforma realitatea. O femeie nu isi poate cumpara o oglinda care sa o arate cum vrea ea, ci din contra. Noi invatam dintr-un proces simplu – observatia – sa avem incredere in ceea ce suntem, iar asta e uimitor intr-o societate in care femeia a ajuns un prototip.

Daca privim experimentul realizat de bloggerita Jes Baker impreuna cu fotografa Liora K din acest punct de vedere –  frumusetea corpului feminin in evolutie (mai slaba, mai grasa, mai cu vergeturi, etc.) – intelegem de ce e bine ca suntem unici si, mai ales, de ce ar trebui sa iubim asta si nu niste corpuri care arata la fel in fiecare zi, chiar si dupa varsta de 50 de ani.

Lena Dunham apare deseori dezbracata in serialul pe care il produce – „Girls” (apropos: trebuie sa il vedeti!) si, logic, o face cu un scop. In numarul din aprilie al Playboy, actrita explica de ce nu ar vrea sa arate ca un model Victoria’s Secret, afirmand constant faptul ca se simte bine in pielea sa si ca nu o deranjeaza sa arate acest lucru chiar si la tv. De asemenea, cu sinceritate, adauga ca a arata ca un model aduce cu sine prea multe provocari si totul e cam complicat pentru ea. Ei bine, din acest punct de vedere, femeile care apar pe podiumuri sunt de admirat!

Daca rasfoiti cele doua albume de anul acesta create de Jes Baker si Liora K, va veti da seama ca toate acele trupuri goale nu va vor transmite repulsie, ci mai degraba admiratie si daca e sa intind putin coarda, chiar si apreciere. Eu una as vrea sa le multumesc acestor doamne si domnisoare care au pozat pentru Exposure Project si care au avut curajul sa se priveasca intr-o fotografie ce nu ar tine probabil coperta niciunei reviste de actualitate, dar poate ca in viitor vom incepe sa iubim trupul unei femei si in alte forme.

Corpul nostru. Expus total

Sursa foto

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *