Zootopia – poate cel mai slab film Disney

Am văzut cel mai prost film Disney de până acum. „Zootopia” încearcă să fie „politically correct”, doar că reușește să o dea triumfal în bară.

Zootopia se vrea a fi un New York în care orice animal e binevenit să își îndeplinească visul. Filmul încearcă să sublinieze asta pe tot parcursul acțiunii printr-o monotonie crasă. De la cartierele aranjate precum casele pentru păpuși, frumos colorate, la rolul fiecărui animal în societate. Adică vulpea trebuia să fie un infractor, pentru că așa ne-a învățat pe noi cultura populară, doar că nu e chiar așa. Istoria protagonistului nostru vorbește de o dramă, de altfel foarte umană, a neîmplinirii. Să vă mai spun cum se termină povestea lui? Ar trebui, căci nu e nimic mai previzibil, dar vă las pe voi să descoperiți tona de clișee din jurul personajului.

E adevărat că în centrul poveștii trebuia să fie un iepuraș și asta pentru că, la fel ca pinguinii, iepurii sunt cele mai adorate animale din lume. Chiar dacă toate personajele poartă haine tipic omenești, iepurașul polițist ajunge acasă pentru a lua cina formată dintr-un semipreparat care conține bineînțeles morcovi. Încă nu am reușit să disting limita între real și fantezie, prin urmare mi-aș dori ca Disney să scoată un manual pentru a descifra ce a vrut să spună autorul.

Unii lăudau faptul că filmul cuprinde multe referiri la producții clasice ca The Godfather, Chinatown, L.A. Confidential. De fapt, filmul e o comedie ieftină cu replici luate de la alții. Eu aș lăuda doar faptul că rolul principal îl are o polițistă care plânge la final, dar o polițistă.

Finalul se vede că e foarte bine „gândit”. Oaia e za bitch, the evil geek care se răzbună pe toate nedreptățile aduse vreodată de tot globul.

Aplauze, vă rog!

A! V-am zis că în Zootopia, leul e primarul?

Încă nu îmi dau seama dacă filmul se vrea a fi o satiră care încorporează înadins o serie de clișee din lumea animală sau e pe bune o comedie făcută să uimească publicul care n-a văzut deja același filme seci de la Hollywood, cu aceleași glume și aceleași tipologii de personaje.

foto

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *