De ce merită să vedem Focus?

Sunt trei scene interesante în „Focus” (2015). Da, unul dintre cele mai plictisitoare filme ale anului trecut, Focus, are trei scene care merită cele peste 150 de milioane de dolari obținute până acum: 1. Rochiile lui Margot Robbie/ 2. Scenele de sex cu Margot Robbie/ 3. Margot Robbie. Dincolo de asta, sunt două scene pentru care eu v-aș recomanda să vă uitați la Focus, asta dacă nu vă interesează apariția lui Margot Robbie prea mult.

Pe scurt despre poveste, Will Smith este un soi de Robin Hood hot și pro, care fură de la bogați pentru el și echipa lui de scamatori. Ca orice erou, și acest personaj trebuie să aibă lângă el o prințesă. Personajul lui Margot Robbie devine novice la academia de furat, doar că totul se termină cu o despărțire dramatică. Per ansamblu, nu se întâmplă nimic interesant, cu excepția următoarelor două momente [urmează spoilere].

1. Scena pariurilor de la meciul de fotbal în care Nick înșeală un afacerist în văzul tuturor cu 2 milioane de dolari.
2. Scena în care Nick explică cum reușește să fure de la un magnat al curselor de mașini un soft ce îi aduce zeci de milioane de dolari.

Ambele scamatorii par niște studii de caz ale brandurilor care s-au folosit de publicitate pentru a te bântui toată viața. Constant suntem expuși unor mesaje pe care inițial credem că nu le-am reținut, dar rămân în subconștient până când acel brand reapare în viața ta și tu știi exact ce e. Ultima scamatorie e o foarte bună descriere a targetului și cum să îl folosești pentru a rămâne atașat emoțional de brand. Sigur, în film, unele măsuri sunt duse la extrem, ca acel jucător plasat pe terenul de fotbal cu scopul de a-l păcăli pe afaceristul chinez (?).

Și acum că am reținut de ce Focus e cât de cât important, să vedem și o parte din rochii…

foto

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

2 thoughts on “De ce merită să vedem Focus?

  1. l-am vazut acu ceva timp, chiar inainte sa apara la cinema aici, ha! da’ nu mi s-a parut plictisitor, chiar deloc, ci interesant. m-a surprins mult despre cum sau cum ar putea functiona mintea umana si cum ai putea influenta un om sau cum suntem, de fapt, influentati in luarea deciziilor.

    posibil sa fi fost si entuziasmata la acel moment pentru simplul fapt ca nu a fost un film obisnuit, cu un final la care sa ma astept, ci un film care sa m-a surprins, asa ca-s tare curioasa, tie de ce nu ti-a placut?

    • In primul rand, cum sare de la o scena la alta. Pauzele sunt degeaba. Vrea sa fie funny pe alocuri, dar nu prea :)) Analogiile sunt proaste, cum intra fata aia in echipa e usor fals asa, sunt multe… Dar merita sa te uiti pentru subiectul per ansamblu al filmului, adica psihanaliza si, evident, pentru Margot Robbie si scenele de sex.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *