„The Big Short”, marele câștigător

Am o umilă părere asupra filmelor. Vorbesc aproape deloc despre ce filme văd. Recunosc însă că îmi plac și că merg din când în când să văd unul la cinema. Cum nu mă pricep să fac recenzii filmelor, nu-mi rămâne decât să vă îndemn cu tot dragul să vedeți „The Big Short”.

De mult nu am mai fost suprinsă de calitatea unui film. Poate ca senzație, „Gone Girl” se apropie tipului de film care te lasă cu gura căscată. „The Big Short” e genul ăla de compoziție cinematografică la care nu te-ai fi gândit niciodată. Nu doar că te captivează, te distrează și te face să vrei mai mult de la viitoarele filme la care alegi să mergi. Și uite așa, cultura oricărui cinefil crește și ajunge să aprecieze o capodoperă când o vede.

Cu siguranță că acum nu mai pricep de ce atâta vâlvă în jurul „The Revenant”. Pentru mine, „The Big Short” e marele câștigător al anului. Spre deosebire de „The Revenant”, e surprinzător, e fermecător și transmite în esență o poveste care trebuia să ajungă la public așa, în această formă. Ce dacă nu pricepem toți termenii ăia bancari? Dialogurile, punerea în scenă și personalitatea fiecărui personaj sunt absolut delicioase și merită gustate de cât mai mulți oameni.

Nu intră în discuție dăruirea fiecărui actor sau lucrul la acest proiect. „The Big Short” e ca un copil care a primit tot ce e mai bun de la părinții săi. Poveste, divertisment și frumusețe cinematografică. Se putea, bineînțeles, ca toată înșiruirea aia de nume mari de pe afiș să nu spună nimic. Cu atât mai mult cu cât actorii ăștia mari își fac excelent treaba, cu atât filmul e și mai bun. Și asta se vede în fiecare minut din cele 120.

O discuție despre realizarea filmului a avut-o The Hollywood Reporter. Câteva detalii interesante din culisele filmului le aflați de la domnii următori:

Voi l-ați văzut?

foto

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

4 thoughts on “„The Big Short”, marele câștigător

   • e clar ca nu ne mai potrivim helen. si eu as putea spune ca spotlight e mai bun. nu stiu sa-ti spun daca sunt obiectiva, daca e din cauza ca povestea e mult mai apropiata de mine insa..da, mi s-a parut mai bun.

    legat de The revenant, nu cred ca poate fi comparat cu The big short, sunt cu totul si cu totul din alta categorie. mie mi-a placut, mult, si nu doar pentru ca dicaprio si hardy joaca in el 😀

    • Si mie mi-a placut The Revenant, doar ca The Big Short mi se pare un film genial. De la modul cum e tratata povestea, la subiectul ales si modul de filmare pana la alegerea actorilor. Sigur ca nu sunt in aceeasi categorie, doar ca daca m-ai pune sa revad unul dintre aceste filme, as alege The Big Short. Cum la fel daca m-ai pune sa aleg intre Lupul de pe Wall Street si The Revenant, as alege primul. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *