Mâncarea sănătoasă e despre alegere

Mâncarea sănătoasă e despre alegere

Am fost o perioadă obsedată de găsirea unor soluții pentru a mânca sănătos. Am citit de-a lungul anilor zeci sau poate sute de articole despre ce înseamnă mâncarea sănătoasă. În toată masa asta de informații am dat și peste sfaturi folositoare, însă multe dintre articolele care îți explică 10 lucruri pe care să le faci ca să ai o piele mai strălucitoare, o burtă mai plată și brațe mai puternice sunt doar născocirile unui individ care își face cercetarea pe Google.

Dacă ești suficient de preocupat de toată treaba asta cu mâncatul sănătos, observi singur ce ți-ar trebui, mai ales că e vorba de organismul tău și cred că nimeni nu știe mai bine cum funcționează decât tine.

Nu știu dacă lectura acumulată în ceva ani chiar m-a influențat cumva, dar ce știu e că aleg ce pun pe farfurie. Prin urmare, de mai bine de un an am renunțat la fast-food ca McDonald’s sau KFC, mănânc rar câte un falafel sau burger și tot mai bine de vreun an nu mai beau sucuri. La muncă îmi iau de cele mai multe ori mâncare gătită (mă plimb cu sufertașul), iar de ceva timp încerc să îmi prepar singură mâncarea pe care o prefer.

Am încetat să mă citesc ceva legat de subiect, pentru că eu sunt genul ăla de oameni care nu o să țină o cură de slăbit niciodată. Renunțarea la KFC & co nu m-a făcut mai slabă, ci m-a făcut să conștientizez că nu mai stau la mama acasă și că într-o zi va trebui să trăiesc și cu altcineva în afară de mine. Nu aș vrea ca cei de care se presupune că am grijă să ia masa în oraș în fiecare zi, devorând stricăciunile altora.

Așa că indiferent de câte articole de tipul „10, 7, 5 sfaturi să…”  vor exista pe tema asta, orice om care ține cât de puțin la sănătatea lui știe că totul se rezumă la alegere. Și ca să subliniez cuvântul alegere vă las următorul video.

PS: Nu am inclus pizza pe lista de junk food, pentru că e chiar un produs sacru pentru cineva cu care stau în casă.

Foto

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *