Poate Katniss Everdeen nu e doar un alt nume celebru

Nu știu ce fel de idoli mai au adolescenții astăzi, dar cred că volumul media la care sunt expuși zilnic le îngreunează într-un fel alegerea asta, în caz că s-au gândit vreodată serios la ea. Printre atâtea pseudo-vedete, îmi imaginez că nu se văd prea bine acele personalități care spun ceva cu adevărat important. De asemenea, nu știu cine ar trebui să fie aceia care să le arate oamenii potriviți, cu toate că nu văd de ce ar asculta adolescenții de unul sau altul, ce să mai spun de părinți (nu în totalitate). Dar în tot acest haos cotidian filmele ar putea veni cu o soluție în găsirea câtorva exemple de idoli.

Seria „Hunger Games”, ca multe ale serii înaintea ei, „Twilight” fiind cu siguranță un exemplu reprezentativ, s-a bucurat de aprecierea multor adolescenți și aici mă includ, având în vedere că în anul lansării primului film nu eram cine știe ce adult. Diferența pe care o aduce „Hunger Games”, un film cu eroi destinați să salveze o lume, constă în distribuția personajului principal feminin care se întâmplă să fie Jennifer Lawrence. O față nouă la Hollywood în momentul lansării primei părți a francizei. Poate e greu de crezut, dar actrița a readus în această monstruoasă lume cinematografică din America moda eroinelor și a făcut ca multe alte fete de vârsta ei sau chiar mai mici să vadă în ea un potențial model de urmat.

Ceea ce eu apreciez și astăzi la Lawrence e că și-a asumat acest rol și continuă să vorbească sincer despre munca ei fie că asta reprezintă sau nu o campanie bine instrumentată de PR. În multele dintre declarațiile ei în presă denotă încredere de sine, iar umorul o transformă categoric într-una dintre cele mai carismatice actrițe hollywoodiene. E drept că a avut parte de multe roluri mari, are un Oscar, primit la început de carieră, dar toată încrederea ei provine din dorința de a face treabă bună și de a rămâne acolo unde este acum, adică pe podiumul celor mai bine plătite actrițe din America. Pe mine m-a cucerit cu ideea că muncește film după film, pentru că, spune ea într-un interviu, nu îi place să se trezească dimineața fără a avea un job la care să meargă.

Așa cum eu cred că termenii de gospodină și carieră ar trebui să dispară de pe buzele tinerilor de azi, așa și cel de idol ar trebui să capete un nou înțeles. Mentalitățile despre idoli s-au schimbat de mult, însă persistă un haos în rândul tinerilor care trebuie să capete un drum aparte. Am mai spus că filmele sunt bune pentru educația fiecăruia dintre noi și mă întorc la postul în care am scris pe larg despre asta pentru a accentua că tot ele pot funcționa ca bune repere în găsirea de idoli potriviți pentru adolescenți.

Foto: stocksnap.io

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *