Sex? Sa shimbam canalul

Sex? Sa shimbam canalul

John Oliver a realizat inca un video interesant, cu un subiect ce ar trebui sa devina o discutie globala serioasa, pentru ca sunt multe tari multe mai ciudate cand vine vorba de educatia sexuala decat America. Nu discut despre masurile luate de guvernul american in acest caz, pentru ca puteti afla mai multe in videoclipul de mai jos, dar va pot spune ce imi amintesc eu despre educatia sexuala pe care am primit-o.

Acasa, discutiile adevarate despre sex au avut loc extrem de tarziu cand probabil mamei mele i s-a parut ca sunt suficient de mare pentru a vorbi deschis cu mine despre asta. In adolescenta, disponibilitatea alor mei de a vorbi cu mine despre sex se petrecea exact ca in video: tata schimba imediat canalul daca ne uitam la un film in care personajele principale incercau sa reinterpreteze o reclama la durex.

In scoala, sigur ca nu am avut lectii de educatie sexuala, exceptand cele cateva ocazii in care eram chemati in sala de festivitati, unde pe scena se perindau diversi reprezentanti ai unor companii care aveau rolul sa ne invete diferenta dintre tampoane si absorbante. La final, toata lumea pleca acasa cu un pachet de “tampoane”, referindu-se bineinteles si la unele si la celelalte dintre “instrumente”.

Sa nu uit despre lectiile de biologie referitoare la organele genitale, care nu cred ca ne-au folosit prea mult, mai ales ca Bravo sau Cool Girl aveau un mod mult mai comic de a-ti povesti despre cum poti sa ramai gravida in cele mai ciudate moduri. Chiar daca au ceva ani de atunci, sunt sigura ca intrebarile stupide din acea vreme dainuiesc si astazi pe holurile liceelor din tara noastra.

John Oliver & Co ar gasi o droaie de subiecte penibile in Romania despre ce crede poporul nostru despre sex, dar pana atunci sa aflam cateva aspecte dubioase despre educatia sexuala in una dintre civilizatele tari ale lumii.

Foto

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *