Prima zi de înot

Prima zi de înot

Aveam 3 ani când am mers prima dată cu ai mei la mare. După 22 de ani de concedii petrecute la malul mării, abia anul ăsta am reușit să fac prima mea aruncare în apă într-o piscină și să fac primele curse mici de înot ca la carte. Dacă internetul ar fi făcut parte din viața mea ceva mai repede, probabil că aș fi recuperat câțiva ani. Așa cum poate ați ghicit, tot internetul a stat la baza primului meu antrenament serios de înot și încă nu îmi vine să cred că mi-a ieșit ceva.

Nu mă întrebați de ce tocmai acum mi s-a cășunat să fac dintr-o simplă bălăceală o adevărată provocare, doar că fiind în Bulgaria, într-o porțiune de mare foarte lină și săturându-mă să înot ca broasca în larg, l-am rugat pe prietenul meu să mă învețe să fac pluta. După ce mi-a ieșit cu asta, am trecut la înot. Trebuie să știți că am avut un profesor exigent, dar am trecut peste faptul că mai aveam puțin și plângeam și am încercat din toate puterile să îl ascult.

La întoarcere în țară, am trecut pe modul autodidact, care se pare că funcționează mai bine în cazul meu și am făcut primele mișcări într-un bazin din Ploiești. Iată și care sunt videoclipurile care m-au ajutat să înțeleg cum se înoată freestyle.

Primul clip este despre a avea o idee generală asupra tehnicii. Oferă multe indicații despre ce tip de echipament ar trebui să folosiți pentru a avea o poziție corectă. Eu plănuiesc să îmi cumpăr o placă pentru a mă ajuta să exersez bătăile din picioare și o pereche de ochelari pentru a mă asigura că înot drept. Toate acestea costă la Decathlon în jur de 40 de lei.

Următorul clip e util pentru a avea habar despre mobilitatea corpului în zona adâncă a piscinei. Mie personal nu mi-au folosit, pentru că pot sta la peste 2 metri în apă și fără să execut mișcările de aici. Am încercat să le execut, dar cred că am uitat instrucțiunile. :))

Vă recomand și clipurile introductive de la iSportdotcom sau eHowSports.

Dacă nu vreți să faceți ceva nou de capul vostru, poate v-ar prinde bine să știți că la Clubul Sportiv Dinamo 10 ședințe cu un antrenor vă costă cam 200 de lei. Eu aș vrea să merg la bazinul de aici să mai exersez, iar o intrare e vreo 20 de lei în timpul săptămânii. Poate ne vedem pe acolo!

Succes! 🙂

Foto

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *