Slanic sau „am chef sa vizitez ceva”

De fiecare data cand ajung in Slanic Prahova e pentru ca intamplator ne-am decis sa facem o plimbare sau pentru ca e prea cald afara sau “azi, am chef sa vizitez ceva”. Pentru a treia sau a nu stiu cata oara, am pornit cu muzica tare, cu aer conditionat, cu prieten si in viteza spre unul dintre cele mai aproape locuri de munte din viata noastra.

Nu stiu cum se face, dar fiecare drum pana la Slanic se termina cu aceeasi priveliste: o coada imensa de oameni care stau sa viziteze Salina. Si noi dupa ei, intrebandu-ne, mirandu-ne, certandu-ne. Ce iese din tot acest circ? O ora de petrecut la coada si o voce joasa ce se aude la un moment dat: hai ca venim alta data!

Si, tot cu fiecare ocazie, dupa cateva minute de plimbat prin oras ajungem sa ne intrebam: ce cautam noi aici? Serios, Slanicul a devenit atat de trist ca iti vine sa te bati singur ca ai consumat motorina pana acolo. Si asta ma enerveaza, pentru ca scenariul ar trebui sa fie altul, unul in care sa ma bucur ca petrec cel putin cateva ore in oras, doar prin simplul motiv ca am ocazia sa vad si altceva decat o salina pe care, se pare, Romania intreaga s-a hotarat sa o vada pana nu vine Apocalipsa sau ceva…

Pana la urma, Slanic Prahova inca poarta denumirea de statiune balneoclimaterica, asa ca potential sigur exista. Mi-as dori nu doar sa ma plimb pe strazi si sa vad hoteluri inchise, ci sa ma pot aseza la o terasa (chiar mai e vreuna in afara de cea de langa drumul spre salina?), sa descopar un local nou si sa aflu mai multe despre istoria locala. In plus, as vrea sa vad la tot pasul pancarte cu obiective turistice care sa indrume turistii spre tot ce are zona asta mai frumos.

In ciudata dezamagirii constante, sunt sigura ca voi reveni in Slanic, poate doar pentru Salina sau pentru drumul pana acolo. Imi aminteste cumva de excursiile pe care le faceam cu doamna invatatoare. Sper totusi sa revin cu drag, la un moment dat, si pentru oras, mai ales ca acum am vazut ca reamenajeaza Baia Verde.

Cine a mai fost la Slanic?

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

One thought on “Slanic sau „am chef sa vizitez ceva”

  1. Pingback: cum a fost la Praid, Turda si Cluj-Napoca | Happy Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *