Lunea fara carne

lunea fara carne

Cred ca sunteti ca acord cu mine cand spun ca de fapt noi nu stim mai nimic despre provenienta carnii pe care o cumparam din supermarket sau din piete. Mai mult, nu cred ca am vazut vreun documentar despre producatorii de carne din Romania, cu exceptia unor emisiuni pe la TVR care aratau intotdeauna partea buna a productiei. Sigur, nu toti proprietarii de ferme sunt de vina, dar cred ca banuiti si voi, dupa marimea puilor din piete, ca ceva e in neregula cu cresterea lor.

Kate Mara, starul din House of Cards, vorbeste despre acest subiect intr-un video de informare a populatiei cu privire la cantitatea de carne consumata de un american/zi. Surprinzator sau nu, un american mananca mai multa carne pe zi decat orice alta persoana de pe planeta. Consecintele sunt negative pentru sanatate si numeroase boli sunt asociate consumului ridicat de carne. Bolile de inima, diabetul si obezitatea s-ar numara printre acestea.

Pe lista consecintelor negative se afla si trista realitate ca animalele sunt crescute in conditii dubioase. De fapt, nu le spune nimeni americanilor sa nu manance carne, ci sa se gandeasca doar ca mai putina carne e mai buna pentru sanatate si ca un consum redus duce la imbunatatirea conditiilor in care traiesc aceste animale.

In concluzie, mie mi se pare alarmant si faptul ca nu prea stim nimic despre carnea pe care o consumam aici in Romania. Sigur, totul se reduce la informarea personala, dar ce date sa credem si cum sa incurajam populatia sa manance mai multe legume cand un kilogram de ardei sau de rosii costa mai mult decat un meniu la restaurantele fast-food din tara?

Cum vi se pare campania; ar putea fi implementata si la noi?

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

2 thoughts on “Lunea fara carne

  1. Stiu eu de ce prefer salate si orice mancare fara carne si de ce am redus aproape spre zero consumul de carne din comert. Se vede, se simte, e mai mult decat evident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *