Batalia culorilor dupa Breaking Bad

Dupa ce am scris articolul despre culorile din Breaking Bad am inceput sa devin si eu putin cam interesata de simbolistica lor. Better Call Saul este noul proiect al creatorilor Breaking Bad si nici el nu a scapat de tortura internautilor care au inceput sa il disece de la primul episod. Au si de ce. Serialul e chiar bun. Sigur, nu la nivelul celui mai bun serial drama din toate timpurile, in opinia mea, dar destul de interesant, mai ales ca unul dintre cele mai agreate personaje din Breaking Bad joaca in el si anume Saul.

Asa cum ne spune Buzz Feed, culorile dominante sunt rosu si albastru. Poate v-ati prins pentru ce stau. Rosu inseamna pericol, criminal, „situatie naspa”. In schimb, albastrul marcheaza nevinovatul, micul soarece prins in capcana, in orice caz partea buna a povestii.

Probabil ca va aduceti aminte de costumatia lui Saul in Breaking Bad. Daca nu, v-o spun eu. Personajul poarta, asa cum vedeti in imagine, o camasa rosie si o funda la piept albastra, ceea ce ar putea sa ne puna putin pe ganduri, avand in vedere simbolistica de mai sus. Presupun ca vom astepta pana deslusim misterul, iar eu sper sa asteptam destul de mult, pentru ca incepe sa imi placa prea mult serialul. Apropos, de ce nu prea se face buzz pentru acest serial in Romania? Va mai amintiti inceputurile Breaking Bad la noi in tara? Ei, despre asta vorbim….

Batalia culorilor la 2 ani dupa Breaking Bad

Ceea ce e si mai interesant e ca insusi co-creatorul serialului, Peter Gould (2 Emmys), ii tachineaza pe fani cu indicii despre semnificatia culorilor pe Twitter.  Nu-i asa ca –i cool?

Va recomand sa intrati pe site-ul Buzz Feed pentru a vedea mai multe explicatii privind semnificatia culorilor, poate va ajuta in vizionarea serialului sau sa imi cititi mai vechiul articol despre movul din Braking Bad. Treceti peste faptul ca ar putea fi plictisitor, ci ganditi-va ca nimic din ceea ce este pus intr-un film nu e intamplator si ca, data viitoare, am putea sa deosebim anumite aspecte…. atat!

Cine se uita la Better Call Saul?

foto.

 

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *