FilmHerStory, noua campanie despre femei in social media

Scriam dupa Oscaruri ca Patricia Arquette a avut poate unul dintre cele mai bune discursuri din seara de 23 februarie, 2015. Ea vorbea despre inegalitatea sexelor intr-o industrie in care femeile s-au dovedit, inca o data, cu fiecare premiu castigat, geniale. Dupa acest discurs, care a generat un acest gif cu Meryl Streep, a venit acum campania de pe Twitter: #filmherstory.

Pe scurt, internetul vrea ca Hollywoodul sa inceapa sa produca mai multe filme despre femei. Oscarul de anul acesta nu a fost poate cea mai norocoasa editie pentru Academie, mai ales ca fenomenul de promovare a femeii in filme a devenit global si destul de serios.

Buzz Feed a facut un articol pe aceasta tema, oferind anumite argumente pentru care Hollywoodul ar trebui sa dea tonul discutiei despre importanta femeilor in societate si asta cat mai repede.

Stiati, spre exemplu, ca doar patru femei au fost nominalizate la „cel mai bun regizor”, dintre care doar una a castigat la aceasta categorie? In plus, nicio femeie nu a fost nominalizata pentru cinematografie. Si, ceea ce poate cu totii am omis sa vedem, in acest an, fiecare productie nominalizata la „cel mai bun film” a fost despre un barbat.

Sunt foarte multe astfel de curiozitati pe care Buzz Feed le-a adunat in articolul de pe site si pe care il puteti citi aici.

Intre timp, tweeturile cu hashtagul #filmherstory continua. Acestea sunt cateva exemple de idei de filme pe care vor sa le vada utilizatorii Twitter:

Sa nu credeti ca femeile de la Hollywood stau degeaba. Un grup de actrite, printre care se numara  Meryl Streep, Helena Bonham Carter si Carey Mulligan vor sa duca la bun sfarsit filmul „Suffragette”, o drama britanica ce va spune povestea femeilor care au condus la miscarea feminista. Meryl Streep va interpreta rolul lui Emmeline Pankhurst, activista care a luptat pentru drepturile femeilor la vot.

Pentru sarbatorirea Zilei Internationale a Femeilor, de 8 martie, doamnele care se implica in realizarea filmului „Suffragette” apar intr-o poza speciala.

2815dc01-df85-444d-9959-775dd9c98eca-1020x612

 

Voi despre ce femeie ati vrea sa se faca un film?

foto.

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

2 thoughts on “FilmHerStory, noua campanie despre femei in social media

  1. E dragut sa vezi cat de mult ne dorim pur si simplu sa aratam ceva rezolutionar chair si atunci cand nu e cazul, eu sper sincer ca la un momendat sa fie nevoie de ceva mai multa egalitate ca sa nu mai fie nevoie de tot felul de campanii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *