Ce facem cand nu ne miscam?

Am vazut aseara una dintre emisiunile „Generatia lui John” cu Viorica Fratian si Andreea Scorpan. Prima dintre doamne a fost antrenoarea mea de aerobic prin octombrie – noiembrie, 2013 cand eram somera in Ploiesti si voiam sa arat bine. Despre prima mea lectie de aerobic v-am povestit intr-un post in care ma fac de ras, dar in care indemn orice fata sa isi miste fundul la sala. De la cele cateva ore de antrenament cu doamna Fratian, nu am mai facut aerobic chiar daca, bineinteles, am avut posibilitatea. In schimb, intre timp, m-am angajat si stau cu fundul pe scaun cat e ziua de lunga.

Am aflat in cadrul emisiunii ca fosta mea profa de aerobic si-a deschis o sala a ei. Se numeste Viogym si antreneaza, din cate am observat eu, folosind chiar unele dintre exercitiile pe care le-am invatat si eu de la ea. Va avertizez ca antrenamentul doare, mai ales pentru cineva care nu si-a mai miscat corpul de foarte mult timp. Eu alergam cand m-am dus la ea, dar efortul pe care il depuneam de una singura nu se compara cu cel pe care il simti in sala. Iar asta e de bine!

Dupa un an in care am lenevit pe scaun, in fata laptopului, uitandu-ma la seriale si mancand tot felul de prostii (ca in imagine), m-am reapucat de sala, dar de data aceasta nu mai fac aerobic. Fac fitness in sensul ca ma duc la sala, fac programul meu scurt de aerobic la salteluta, apoi putina banda cat sa simt ca transpir bine si cateva exercitii pentru brate – pe astea, sincera sa fiu, nu stiu de ce le fac, dar e distractiv. Planuiesc totusi sa ma duc la cursurile de aerobic si in special la cele de dimineata.

In plus, as vrea sa ma apuc de alergat macar in weekend. Asa cum se spune si in emisiune, e important sa iti alegi o zi cand sa faci miscare si sa nu iti mai gasesti mereu scuze. In Brasov, la Paradisul Acvatic mi s-a deschis apetitul pentru inot si stiu exact sala unde sa merg sa practic din cand in cand acest sport in Ploiesti.

In concluzie, putina atentie la ce mancam, fructe si legume intre mesele principale, mai putine zaharuri ca alea se transforma in grasime si miscare de orice fel. Mai multe sfaturi utile gasiti si in emisiunea lui John pe care il felicit pentru tematica! 🙂

foto.

Cine a inceput sa faca din nou miscare?

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

2 thoughts on “Ce facem cand nu ne miscam?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *