Complexul femeii moderne: fundul

Complexul femeii moderne: fundul

The big ass este o marca a feminitatii, iar cultura populara se grabeste sa il „pompeze” in tot soiul de videoclipuri. Sigur, nu vorbim aici de un cur gras, cu celulita, ci de un cur ca a lui Nicky Minaj, bine bombat si umflat cu silicon. In timp ce Jennifer Lopez, Kim Kardashian si Iggy Azalea se lauda cu fundurile lor pe ecrane, femeile mai putin celebre incep sa isi indrepte atentia spre aceasta parte a corpului ce trebuie sa intre in „service”.

De aici curg si investitiile. Mic.com precizeaza faptul ca din ce in ce mai multe americane investesc in fundurile lor pentru a avea corpul perfect. In 2013 au avut loc peste 11 000 de operatii in Statele Unite, iar in Brazilia in jur de 63 925 de proceduri, cam de 5 ori mai mult decat in continentul vecin. Problema nu e ca lumea isi face operatii estetice, ci faptul ca oamenii care nu au banii lui Kardashian apeleaza la metode ilegale si de cele mai multe ori mortale de perfectionare a curului.

Ce isi injecteaza femeile in fund pentru a avea un aspect a la Jennifer Lopez e de domeniul fantasticului. Cele mai multe dintre persoanele care apeleaza la operatiile periculoase sunt transsexuali, porno-staruri, stripperi sau persoane care vor sa aiba un look mai feminin din cauza faptului ca nu isi permit sa urmeze tratamente hormonale si operatii scumpe.

Partea buna a oricarui curent este acela ca exista si oameni care il observa si incearca sa il contracareze prin a le aminti semenilor de aspectul lor fizic normal. Mic.com vorbeste despre un proiect publicat de Refinery 29 in care o serie de femei au acceptat sa isi pozeze fundul asa cum este el cand se uita in oglinda. Oare cate am avea curajul sa facem asta? Eu una spun cu sinceritate ca nu. Cu toate acestea, ne respectam corpurile indiferent de vocea culturii populare conform careia ar trebui sa ne indopam acolo unde trebuie, ca niste obiecte sexuale, gata de vandut.

Oricat de iprocrit ar suna, admir persoanele care se iubesc asa cum sunt, cu micile lor complexe cu tot. Sa nu uitam ca de fapt imperfectul face omul perfect.

Sursa foto.

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *