Weekend de vacanță în București!

Îi spuneam prietenului meu că atunci când stăm în weekend în București am senzația că sunt în vacanță undeva într-un alt oraș, decât cel în care mă duc la muncă zi de zi. De regulă, când avem timp liber, preferăm să plecăm acasă, în Ploiești, pentru că ni se pare nouă că acolo am avea mai multe de făcut și de ce să nu recunosc, avem parte de mâncărică bună, bună!

Weekendul ăsta am rămas în București, pentru că mă așteaptă o mini-vacanță de 1 Mai pe care să o petrec cu familia în Ploiești. Spre surprinderea noastră, două zile libere în București înseamnă vacanță din punctul de vedere al banilor, dar și al distracției. Banii cu siguranță nu sunt o problemă atunci când faci lucruri utile cu ei, ca de exemplu să te plimbi cu bicicleta prin Herăstrău, unde o oră te costă 4 lei sau micile pofte ca scovergile cu smântană și branză. Un deliciu cand te ia foamea!

Dacă măcar o parte din români nu ar exista în România, atunci vacanța în București ar fi perfectă! Problema apare deci fără să vrei. De la episodul cu cărțile aruncate de Ed. Litera ca baconetele la maneliști, în Piața Universității, mi-am dat seama că nimeni nu încearcă să ne creeze obiceuiri sănătoase prin campanii deștepte, dar nici oamenii nu au suficientă judecată pentru a se schimba.

Nu ar fi o problemă să existe oameni ca cel din Piață care aduna cărțile de pe jos, ținând o plasă Kaufland în mână. Și nu spun că e rușinos să stai la coadă la IKEA pentru un hotdog de 1 leu, dar atunci când golești un cornet de înghețată la 1 leu, pentru a-l reumple, tu, femeie în toată firea, înseamnă că nu mai avem ce schimba în țara asta sau mai bine zis nu a mai rămas nimeni cu care să facem ceva.

Încă nu am cunoscut civilizația și e păcat….Eu aș propune ca anual măcar câțiva români să meargă într-o excursie în străinătate pentru a vedea cum trăiesc oamenii fără calicie și egoism.

Cu siguranță că ai ce să faci în București și sunt multe locuri frumoase de văzut. Singura condiție pentru a te simți bine este să îi ignori cât de mult cu putință pe oamenii care fac parte dintr-un alt film.

Dacă aveți să îmi recomandați orice, un parc, un local, un muzeu, un club, aștept cu mare drag și poate o să merg!

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *