E plin Internetul de articole despre Game of Thrones, însă am observat că există puține discuții despre Margaery Tyrell, un personaj care pentru mine a devenit foarte interesant. Trebuie să precizez faptul că citidind cărțile, sunt înaintea acțiunii din serial, iar proaspăta văduvă regină începe să își arate o față nouă față de cea scumpă și nobilă pe care a afișat-o până acum în serial.
Nu îi este nimănui străină relația ei cu Cersei, relație ce începe să se agraveze după moartea lui Joffrey. Până în acest punct la care mă aflu eu cu cărțile și cei care s-au uitat la serial, povestea jocurilor ne-a învățat că oricine are puterea moarea mai devreme sau mai târziu. Ei bine, Margaery, dar și Cersei stau în acest moment pe un strat subțire de gheață, iar asta face ca povestea să fie foarte interesantă.
Chiar dacă nu pare, Margaery își joacă propriile sale cărți sau mai bine zis pe cele ale familiei sale. Pragmatismul foarte evident al acestui personaj mă face pe mine să o declar Diva Politeții. Când te naști într-o familie puternică, cu bani și influență, ca fecioară nu poți să fii decât foarte bine educată și mai ales șireată. Cersei a fost cândva așa, însă minciunile în care a tot călcat au transformat-o într-o babă arțăgoasă cu chip perfect. Sansa în schimb, e naivitatea întruchipată și un personaj de care și în zilele noastre ți se face milă.
De ce o urăște însă Cersei pe Margaery atât de tare? Are o influență extraordinară asupra nebunului de Joffrey (RIP) și mai târziu asupra celuilalt fiu, Tommen, și este bineînțeles versiunea ei mai tânără. Cersei e conștientă de puterea pe care o poate avea această nouă regină, iar o anumită prezicere o va îndemna să recurgă la gesturi care ne vor lăsa poate, din nou, cu gura căscată.
Ce e foarte interesant la Margaery e că în toată această baltă de sânge pe care e construită povestea jocurilor, mica regină pare a fi o perlă ce se plimbă prin regat fără a avea pe ea nici măcar o picătură roșie de sânge. Caracterul lui Margaery e atât de actual că fiecare fetiță de 14 ani ar trebui să se uite la serial doar pentru ea cu notițele în față. A încerca să te bagi pe sub pielea cuiva nu e neapărat un lucru rău, atunci când ești politicoasă și înțelegi ce vor oamenii de la tine. Cam asta e ce vrea Margaery să ne transmită prin eforturile sale de a părea aproape perfectă.
Un personaj contemporan cu care nu contenesc să o asemăn e ducesa Kate Middleton, care în prezent își joacă foarte bine rolul pristic al casei regale britanice. Imaginea sa din presă e impecabilă. Nu am văzut-o niciodată o grimasă ciudată la ea, un gest nesăbuit sau un zâmbet care să arate diferit față de cel afișat în zeci de mii de alte poze.
Repet, nu e nimic rău să încerci să fii perfect. Câteodată manierismul ăsta exgerat sau mai bine zis imaginea protocalară a unei prințese ne poate aminti nouă, femeilor din capitalismul industrial, că pragmatismul poate aduce respectul femeilor în întreaga lumea.
Sursa foto.
Pingback: Ce gandeste duhoare? | Elena Pelmus-PR si timp liber