Protagonista unei aventuri de videoblog

Inițial voiam să pun titlul Cum să fii protagonista unui video blog? Și răspunsul era: Fără să vrei, pentru că așa s-a întâmplat cu mine. Eu sunt mai leneșă de felul meu. Nu știu exact unde și cu cine să vorbesc ca să particip la un proiect sau la alte activități și de regulă mă implic, pentru că sunt alți oameni de treabă care mă împing de la spate. Nu vrei să….Și eu zic imediat DA! Cu un zâmbet larg și mai entuziasmată ca toți. Cam așa sunt eu și proiectele. Deci dacă vreți vreodată ca eu să mă implic în vreun proiect sau să particip la un eveniment, să țineți minte că eu sunt omul care nu spune niciodată NU.

Și în cazul cu video blogul s-a întâmplat la fel. Cojo este singurul om din Prahova și din tot Bucureștiul care lansează propuneri și mă anunță și pe mine, iar eu de regulă le accept. Aș fi de acord să existe un premiu, cum văd că se fac tot felul de ierarhii din astea, de tipul cel mai bun blogger prahovean, așa să existe și cel mai de treabă blogger prahovean, dar doar pentru el. Ediție limitată. Deci a venit Cojo cu propunerea să merg la un workshop video duminică, undeva prin martie. Eu sâmbătă după ce m-am culcat pe la 4 dimineața am zis că nu se poate! O să-mi fie imposibil să mă trezesc. Dar m-am dus.

I-am găsit în față la Giulia, la Păltiniș pe Jorje.ro – Dincă George (apropo nu mi-ai dat filmarea aia de probă când așteptam!), Luci și Silviu(pe care știam eu că l-am mai văzut undeva! M-am uitat pe profilul lui de FB și mi-am dat seama că ne-am mai văzut la Cupa Bloggerilor-Club Angels sau ceva). Apoi am cunoscut-o pe Loredana – șefa și profa noastră.  Când ne-am instalat în studio a venit și Cojo și încă o bloggeriță – Livia și prietena ei, Simona.

Loredana Brătilă de la SMA Studio vorbește mult, dar constructiv. E singura persoană pe care o cunosc care știe să vorbească mult, dar deloc redundant. Eu numesc asta performanță. Prin urmare am învățat foarte multe de la ea. Am văzut că a terminat același liceu cu mine. Suntem amândouă CNILCiste așă că mi-e de 2 ori mai dragă. În partea teoretică țin minte că am vorbit foarte mult despre filme, despre erorile de filmare din filme, despre planuri, unde ar trebui să stea camera față de actori, despre cadre, despre producție, despre imagine.

Partea practică era să facem noi un filmuleț, adică un spot. Îl veți vedea în curând. Probabil că ați dedus deja despre ce va fi spotul sau dacă nu și mai bine, pentru că eu aș vrea să păstrez secretul până când va fi lansat oficial. Ne-am împărțit sarcinile, iar mie mi-a căzut partea cu DIVA sau mai modest spus protagonista clipului. Nu am skilluri de actorie, dar cred eu că m-am descurcat. Cred că m-a salvat faptul că a fost un clip cu o tematică vie, optimistă, iar nu am făcut decât să zâmbesc tot timpul, ceea ce fac și în realitate, plus că am râs în echipă foarte mult. De partea asta a proiectului s-au ocupat cel mai mult Jorje și Loredana – regizorul și producătorul.

Imaginile dezvăluie puțin din ce am făcut noi la workshop în ziua filmării. A fost o experiență unică până acum. M-am simțit foarte bine și cred că fiecare a avut ceva de învățat după experiența asta. Eu una am învățat că să vorbești în fața camerelor e poate cel mai greu lucru de făcut, mai ales dacă e vorba de tine. Să îți auzi glasul cum răsună între patru pereți e puțin înfricoșător, dar ajută mult. Te ajută pe tine să îți dai seama cine ești.

Pozele sunt realizate de Silviu Constantin. O parte din lucrările lui le puteți vedea aici.

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

2 thoughts on “Protagonista unei aventuri de videoblog

  1. Mulţumesc pentru aprecieri. M-ai făcut puţin să roşesc 🙂 . Evenimentele pe care le organizez sunt pentru voi. Dacă nu te-aş fi invitat, nici n-ai fi ştiut că dai aşa bine pe sticlă 🙂 . Păcat că nu sunt mai mulţi ca tine, să profite de fiecare ocazie pe care o au să înveţe sau să experimenteze ceva nou, mai ales atunci când nu trebuie decât să participe, totul fiind pregătit pentru ei.
    Nu mă pot declara pe deplin mulţumit de cum a ieşit organizarea, pentru că timpul nu mi-a permis să fiu alături de voi tot timpul, dar abia aştept să văd spotul.
    Mulţumesc tuturor celor care au participat şi Loredanei pentru că ne-a suportat 🙂

    P.S. Evident, fotografiile în care apare Silviu au fost făcute de mine 🙂
    P.S.S. Promit să nu mai pun aşa multe smiley-uri 🙂 … dar pe blogul tău nu mă pot abţine 🙂

    • Da, la mine pe blog smile-urile sunt acceptate 😀 da da asa unele poze iti apartin. Si mai vin la activitati din astea, sper si eu sa am timp 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *