Un pas mic spre Cosmos

Un pas mic spre Cosmos

Dacă ai în jurul tău câțiva pasionați de știință sau dacă ai văzut cel puțin o dată seria „Cosmos”, nu ai cum să nu te îndrăgostești la rândul tău de spațiu. Și, ca orice pasionat, vrei să descoperi din ce în ce mai mult. Eu am continuat să citesc science-fiction după ce am fost la Final Frontier și, de curând, cea mai mare descoperire a fost primul număr al revistei „Space”.

Filme ca „Interstellar” sau „The Martian” ți-ar putea deschide apetitul pentru cunoașterea spațiului, dar experimentele care au loc în viața reală sunt chiar mai interesante ca un proiect cinematografic bine ticluit. „Space” detaliază o parte din evenimentele revoluționare ce au loc în prezent în știință ca descoperirea undelor gravitaționale, proiectul de la Polul Sud care are ca scop captarea neutrinilor sau construirea unui telescop gigant menit să îl întreacă în aptitudini pe bătrânul Hubble.

Cu toate că pare ușor dezorganizată în conținut, revista promite o conversație cum altfel decât fascinantă despre spațiu, iar fiecare articol pare a fi povestiti de un amic la bere (bine, un amic cu ceva mai multe cunoștințe tehnice). Interesanți mi se par și oamenii descriși în revistă. De la românul care a semnat și el cercetarea pentru experimentul undelor gravitaționale și până la scurtele fragmente din biografii precum cea a lui Elon Musk.

E ușor să te îndrăgostești de spațiu și plănuiesc să păstrez pasiunea asta multă vreme. Până atunci, lăsați-mă să vă prezint una dintre cărțile cumpărate la Final Frontier în această primăvară și care va completa lista de lecturi a acestui an: Parcul Gorky, de Martin Cruz Smith.

Un pas mic spre Cosmos

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *