Aplicațiile fitness chiar ajută?

Aplicațiile fitness chiar ajută?

După multiple încercări de a face sport, sâmbătă mi-am instalat a doua aplicație fitness. Prima a fost cea de la Nike – „Nike + Training Club”. Am instalat-o în timp ce priveam o vloggeriță de vreo 16 ani care explica în ce constă rutina sa de exerciții fizice. În mod normal nu mă interesează astfel de canale Youtube, dar tipa m-a hipnotizat, așa că a doua zi am încercat și eu aplicația exact așa cum făcea și ea în clip: cu căștile în urechi și într-un echipament sexy, poate prea sexy.

Pump Up e prima aplicație fitness pe care o deschid de mai mult de două ori într-o săptămână ceea ce spune despre puștoaica de pe Youtube că e o persoană extrem de convingătoare.

După ce primele dăți am încercat să lucrez exercițiile stabilite de alții, într-un final m-am prins și eu că pot să îmi creez singură un program în funcție de ce parte a corpului îmi doresc să lucrez, în funcție de disponibilitatea sau nu a aparatelor fitness sau în funcție de nivelul de pregătire la care mă aflu.  Nu știu de ce am ales intermediar, pentru că sunt undeva sub cel de începător, dar am încercat programul de exerciții mai mult de dragul descoperirii.

Pe parcurs însă interesul meu a scăzut. Aplicația are și părți triste. Sigur, am găsit aici o serie de clipuri explicative și sunt suficiente, cel puțin pentru mine, dar e enervant că trebuie cumva să îți înveți programul creat de tine dacă ce apeși butonul de start și vrei ca să termini exercițiile într-un anume timp, de regulă timpul precizat după crearea setului de exerciții. Fanii aplicației și ai sportului în general ar trece repede peste frustrarea asta, dar eu visez la un antrenor personal digital, ceea ce evident că nu o să se întâmple.

Partea bună e că video-urile se încarcă foarte repede și fiecare exercițiu cuprinde un text descriptiv. Faptul că utilizatorii pot să își modifice numărul de repetări ale unui exercițiu poate fi considerat și o parte bună, dar și una proastă. Bună, pentru că poți să faci fix câte vrei și proastă pentru că dacă nu ai un set automat de repetări nu prea ști câte să îți alegi sau câte ar fi bine să îți alegi să faci.

În lista de părți bune adăugăm și faptul că pe site-ul aplicației există un blog interesant cu sfaturi și clipuri în care fie îți arată cum să faci un smoothie, fie cum să faci anumite exerciții.  Eu una nu ador pozele sau cazurile de tipul: „înainte și după” sau iată cum mi-a schimbat aplicația viața și bla, bla, bla, dar dacă reușești să treci peste partea asta sufocantă de testimoniale, aplicația e chiar cool. Cred că era mai distractivă dacă nu era de tip rețea socială, ci mai mult un soi de Foursquare dar pentru fitness. Oricum e suficient de user-friendly și așa.

Dacă mai pune să aleg între vizionarea unui program de exerciții pe Youtube și Pump Up, probabil că aș alege să mă uit pe Youtube. În cazul meu, important e să mă apuc de făcut si mai puțin de ce tip de antrenor aleg să „imit”.

În concluzie, voi continua să cercetez Pump Up și să descopăr blogul lor și, pentru curioși, programul meu de exerciții în aplicație se numește Rapid Leg Shaper, iar pe mine mă găsiți sub numele de elapelmus.

Aș vrea să știu dacă voi ați folosit vreodată o aplicație fitness, dacă v-a ajutat și mai ales cum. Abia aștept să citesc experiențele voastre în comentarii!

Foto

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *