Un discurs pentru toti absolventii

Un discurs pentru toti absolventii

Multi studenti se pregatesc sa termine facultatea si cred ca acum e un moment potrivit de a asculta discursul lui Robert De Niro pe care l-a sustinut zilele trecute la Tisch School. Personal, imi amintesc de ziua absolvirii ca fiind una dintre cele mai frumoase din viata mea. Organizarea a fost una exceptionala si, in final, m-am bucurat nu ca am terminat acea facultate, ci ca i-am intalnit pe acei oameni.

In esenta, discursul lui De Niro e unul general valabil. Sigur, el se adreseaza studentilor care urmeaza sa devina actori, producatori sau regizori, dar cuvintele sale reprezinta adevarate sfaturi pentru oricine termina o facultate. E foarte greu, mai ales in arta, sa stii ce se va intampla cu tine dupa ce parasesti holurile facultatii, insa va asigur ca oricare dintre cei prezenti la Tisch School a avut in momentul respectiv acelasi sentiment de nepasare. Sigur, viata reala urmeaza sa apara cu urcusurile si coborasurile sale.

Tin minte ca eu, imediat am ajuns acasa, am scris pe vechiul meu blog urmatoarele:

Dacă aş fi ţinut la rândul meu un discurs, probabil că le-aş fi spus colegilor că sunt mândră că fac parte din această generaţie şi mai ales din această serie cu cele mai frumoase fete şi cei mai deştepţi băieţi. Vă admir pe fiecare în parte pentru ceea ce sunteţi şi vă mulţumesc de asemenea pentru această zi. Ca să închei de „Oscar”, le mulţumesc şi alor mei, datorită căror am ajuns până aici.

De Niro subliniaza de asemenea ca in profesia de actor e important sa pastram legaturile cu colegii din facultate, dar si cu oricine am avut vreodata o colaborare. Exemplul sau e Martin Scorsese alaturi de care a facut o serie de filme si cu care va mai lucra pentru alte proiecte, oferind si alte nume de regizori care au procedat exact la fel. Acum, in ce domeniu „regula” asta e nu valabila? In comunicare poate insemna chiar un drum in viata.

Acum, si daca ati absolvit in urma cu multi ani, tot va recomand sa il ascultati, pentru ca e… Robert De Niro!

Sunt curioasa: ce personalitate ati fi vrut sa va vorbeasca la terminarea facultatii? 

foto

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *