De ce ne incapatanam sa avem Gradini Zoologice?

De ce ne incapatanam sa avem Gradini Zoologice?

Am vizitat 3 gradini zoologice. Pe cea din Bucov, de langa Ploiesti, una din Sibiu (nu stiu daca e singura, dar banuiesc!) si pe cea de la Baneasa in weekendul acesta. Stiu, nu sunt foarte multe, dar si 3 sunt de ajuns pentru a te intreba: de ce ne incapatanam sa avem gradini zoologice?

Nu o sa inteleg de ce trebuie sa luam niste animale, sa le bagam intr-o cusca si sa ne batem joc de ele pentru amuzamentul unora care la randul lor nu au niciun respect fata de saracele fiinte.

Nu stiu exact daca aceste gradini zoologice ajuta cumva speciile pe cale de la disparitie, asa cum vedem ca se intampla in documentare prin China, America sau Australia, intrucat conditiile in care sunt tinute animalele de aici, din Romania, te fac sa te gandesti ca le-au inchis acolo tocmai ca sa moara mai repede. Ok, sa zicem ca cu animalele ne comportam ca animalele, dar cu oamenii ce avem? Va rog sa imi spuneti daca ati vazut voi in gradina din Baneasa o toaleta, in afara de cabina aia „eco” de langa pelicani care mirosea mai rau decat locul ala minuscul unde erau inghesuite zeci de pasari.

Am platit 13 lei ca sa intru la gradina zoologica din Baneasa (cel mai scump bilet dintre toate celelalte la care am fost). Am simtit ca sunt pedepsita pe banii mei sa ma uit la un „freak show”… la propriu! O mama isi poza dulceata de fetita cu un piton. Imaginati-va asta! Ca sa nu mai spun ca toata lumea facea poze cu blitz fara nicio jena, iar acolo unde scria „va rugam bla bla sa nu bateti in geam ca bla bla” fix acolo batea lumea. Tot in cradul aceluiasi spectacol erau parinti care isi chinuiau odraslele cu informatii inutile pe care oricum o sa le uite pana sa spuna… rata!

Si cu toate acestea, lumea a venit la gradina. Singura problema a fost ca nu prea aveai ce animale sa vezi. Fie ca se ascundeau pe acolo, fie ca tarcurile alea chiar erau goale.

Suntem in Romania. Ne-am invatat cu nepasarea. De aia in fata gradinii zace un adevarat balci, de aia pleci de acolo cu parfum de mici si de aia iti promiti ca nu mai calci in viata ta pe acolo.

PS: Sa imi spuna si mie totusi cineva: crocodilul ala, l-a vazut cineva vreodata miscandu-se? 

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *