Intr-o relatie complicata cu tehnologia

Intr-o relatie complicata cu tehnologia

Am iesit odata cu un tip pe care l-am intalnit intr-un club din Bucuresti, in anul doi de facultate. La inceput ne vedeam ca simpli amici, dupa care am realizat ceva foarte important in viata si anume ca nu poate sa existe o relatie de simpla prietenie intre un barbat si o femeie. Apoi a urmat o alta etapa care mi-a zdruncinat opinia despre relatii si culmea e ca astazi am aflat chiar ca exista  un nume pentru asta.

Marius Chivu vorbeste intr-un articol Elle despre ghosting – fenomenul are loc atunci cand persoana cu care obisnuiai sa imparti aproape totul in viata dispare fara urma. Credeti ca nu am incercat sa dau de acest fost iubit? Cum sa pleci fara sa lasi vreo explicatie?  – ar fi intrebarea plauzibila pe care orice fata indragostita (sau nu) si-ar fi pus-o in locul meu. Ei bine, se poate sa dispari din viata cuiva, in ciuda tehnologiei infloritoare care a acaparat relatiile amoroase pe bune.

Vorbeam pe Facebook cu prietenul meu cand se intoarcea de la IKEA spre casa si ne amuzam de faptul ca puteam sa vad exact locatiile de unde imi scrie. Dar Facebookul este nimic in relatiile amoroase pentru ce promite viitorul tehnologic asa cum este el imaginat in Black Mirror. Serialul descrie felul in care „datorita” stiintei putem chiar sa derulam in minte un video despre momentul exact cand ne-am inselat iubitul. Si nu doar atat. Putem chiar sa i-l aratam asta iubitului, sotului pe un ecran plat –system home cinema, ce sa mai!

Suntem deja dependenti de tehnologie, dar atat ghostingul, cat si social media insele ne arata ca exista de fapt o singura si adevarata cale de comunicare intr-o relatie de dragoste: absenta sau prezenta.

foto.

Voi ce credeti?

Share it!

3 thoughts on “Intr-o relatie complicata cu tehnologia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.