De ce am fost sa vad Hobbit 3 daca nu am vazut celelalte parti?

De ce am fost sa vad Hobbit 3 daca nu am vazut celelalte parti?

Experienta cinematografica de pana acum m-a invatat ca orice film dintr-o trilogie poate fi vazut indiferent de partea care ruleaza in perioada respectiva. Asa ca raspunsul pe care il dau prietenilor care ma intreaba de ce am vazut Hobbit 3 fara sa ma uit la celelate parti e simplu: pentru ca se poate.

Cand am vazut Captain America: The Winter Soldier, fara sa fi mers la Captain America: The First Avenger, mi-am dat seama ca filmele din ziua de azi se fac pentru mase. Ideea e tot simpla: sa vina cat mai multa lume sa il vada.  Cat priveste Hobbitul tind sa cred despre mine – fara prea mare ipocrizie – ca sunt un spectator sincer.

Am tot auzit pareri despre celelate 2 parti cum ca ar fi plictisitoare, ca se lungesc prea mult si ca nu se compara cu Lord of the Rings, film pe care de altfel l-am vazut (fanii LR o sa recunoasca sigur cateva personaje si o sa inteleaga putin mai mult povestea din Hobbit). Asa ca, dupa ce am citit cate ceva despre maestria cu care a fost facut acest film: sa nu uitam ca e realizat de acelasi regizor al seriei Lord of the Rings, filmat special pentru IMAX, implicarea actorilor, numele catorva dintre ei (Orlando Bloom, Luke Evans, Ian McKellen, etc) si efectele speciale, toate acestea au cantarit mult cand am ales sa il vad.

Citeam pe un blog ca a merge la cinema e o alegere libera pe care ti-o poti exprima oricand. Poti pleca la jumatatea filmului din sala daca nu iti place. Si cam are dreptate.

Eu aleg pana la urma pe ce dau sau nu banii. Ca vreau sa vad Hobbit 3, The Hunger Games 2 sau Captain America si Iron Man 3, fara sa fi vazut nicio alta parte inainte. Nu imi pare rau de niciun ban cheltuit la cinema, pentru ca indiferent de film, am trait o anumita experienta. Tin minte mult mai bine actiune filmului si imi place sa imi amintesc de ce se intampla prin sala in momentul vizionarii: tipul de langa mine care s-a speriat de o pisica, aplauzele la anumite scene, glumele din sala si gustul superb de cola pe care mi-l interzic de cele mai multe ori!

Ca sa vedeti impactul pe care l-a avut Hobbit 3 asupra mea:  am imprumutat cartea lui Tolkien.

Mergeti sa vedeti Hobbit 3 indiferent de ce spun ceilalti de langa voi!

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

2 thoughts on “De ce am fost sa vad Hobbit 3 daca nu am vazut celelalte parti?

  1. Cred ca trebuia sa vezi si Hobbit 1 si 2, macar primele 5 minute din 1, ca sa intelegi ce se intampla. Si mai mult, daca n-ai vazut lord of the rings, toate 3, iar nu ai cum sa intelegi totul. Altfel, orice ai zice, esti un spectator superficial. Cartea Hobbit e altceva, e o poveste draguta pe care o citesti intr-o saptamana pe ratb pe drumul casa-servici-casa, cu elemente pe care le gasesti in nenumarate povesti, gen Croitorasul cel viteaz, etc. Filmele cu hobbitul sunt cu totul altceva. Eu ca sa ma pregatesc pentru 3 am revazut 1 si 2, iar cand am vazut prima data 1 am recitit cartea – nu-i crede pe aia care zic ca-s plictisitoare, is doar carcotasi.
    Si nu se compara cu Avengers , Captain America, Xmen, SpiderMan, etc, care sunt episoade izolate, pe cand Hobbit si Lord of the rings fac parte dintr-un intreg.
    Mai mult, la unele trilogii, Matrix sau Godfather, daca vezi doar 3 n-ai vazut chiar nimic.
    Nu mai zic la Star Wars, cum era sa vezi doar episodul 6, sau doar episodul 3, blasfemie!
    Deci nu sunta lucrurile, ia-le in ordinea fireasca, cartea, apoi filmele 1-2-3, si vezi ca la Harry Potter sunt 8 filme/7 carti.

    Spor!

    PS: Hunger Games filmele sucks, mai bine seria Divergent (cartile ok, primul film chiar peste carte, sa vedem anu asta si 2) si The Maze Runner.

    • Bine ai revenit pe aici! 🙂 Recunosc ca am tratat lucrurile putin superficial, dar daca am avut ocazia sa merg sa il vad, am fost fara sa stau prea mult pe ganduri. Dupa ce citesc cartea poate imi fac timp sa vad si celelalte 2 parti. Ideea articolului era ca nu e necesar sa vezi nu stiu cate parti pentru a merge la cinema si a vedea un film. De Harry Potter nu cred ca ma apuc. E prea mult :)) Cat despre filmele post-apocaliptice raman la HG si Divergent pentru moment. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *