Top 10 piese de la Clean Bandit

Clean Bandit este o trupa tanara, infiintata in urma cu 2 ani de catre 3 tineri studenti la Cambridge. Prima piesa pe care aveau sa o creeze cu ajutorul unui prieten s-a numit “Mozart’s House”, ceea ce spune multe despre genul in care ar putea fi incadrati acesti 4: Jack si Luke Patterson (venit dupa aceea), Grace Chatoo, prietena lui J. Patterson si Amin-Smith. In declaratii insa prefera sa spuna ca nu vor sa creeze bariere intre genurile pe care le abordeaza.

Sigur, sunt foarte multi cei se folosesc de muzica clasica in compozitia unei piese. In cazul celor de la Clean Bandit – nume cu semnificatie originara din Rusia (2 dintre ei au petrecut o perioada in aceasta tara), observam un mix de muzica clasica, house si electro ce, conform lui J. Patterson, liderul grupei, e menit sa sune ca un track de garaj, amintind de curentul “UK-Garage”, caracteristic anilor ‘90 – ’00, in care includem dubstepul, bassline-ul si grime-ul.

Tot el spune ca Rudimental au avut un rol important in formarea trupei. Succesul lor i-au legitimat si-au determinat sa mearga mai departe cu proiectul. Astfel ca reusesc sa atraga atentia lumii cu hitul „Rather Be”, un feat cu Jess Glynne dupa ce cucerisera internautii cu clipul „Mozart’s House”(30 00 de mii de vizualizari intr-o saptamana). Single-ul a fost numarul 1 in topurile din UK timp de 4 saptamani. Aceasta piese este probabil si cea de referinta in Romania. Playlistul meu sper sa va suprinda cu alte piese frumoase!

Clean Bandit sunt destul de aventurieri in clipurile lor. Au filmat pana acum in Japonia, Cuba si chiar in piscina unui prieten, acolo unde modelul Lily Cole mai avea putin si se electrocuta.

In concluzie, azi va propun sa ascultam un playlist de vara, cu piese de vara, produse de o trupa ce a reusit sa combine extraordinar de bine muzica clasica in groove-ul UK-Garage.

 Sursa info si foto

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *