Beyonce, noua Rosie the Riveter

Desi este des asociata cu sotul sau, rapperul Jay Z, Beyonce a reusit sa isi creeze o imagine de femeie independenta. Recent, ea a postat pe contul de Instagram o imagine similara cu celebra poza a lui Rosie the Riveter pentru a-si arata sustinerea drepturilor egale intre barbati si femei in societate.

Fie ca a reusit pe cont propriu sau nu sa devina una dintre cele mai cunoscute cantarete din lume, Beyonce exprima o diferenta clara fata de orice vedeta de pe la noi. Imi place sa vad ca se implica in campanii sociale, cum este aceasta de motivare si sensibilizare a barbatilor fata de plata injusta a femeilor pentru munca pe care o presteaza.

Femeile reprezinta jumatate din forta de munca a Americii, cu toate acestea ele sunt platite mai putin decat barbatii. Astfel, e de datorita barbatilor din viata acestor femei sa le sustina drepturile si sa lupte pentru egalitatea intre sexe, dupa a declarat cantareata.

Mi-ar placea sa vad si in Romania o vedeta care lupta pentru anumite drepturi si care se implica in politica pentru sustinerea unei cauze evidente, mai ales ca Romania abunda in probleme! Mi-ar placea sa vad chiar o vedeta care nu are o imagine bine definita straduindu-se in viata si pentru altceva decat a face bani si a posta selfie-uri ca niste adolescente virgine.

Pana invata insa vedetele de la noi sa foloseasca retelele de socializare cu un scop nobil, eu va pregatesc un articol despre o alta celebritate importanta – Coco Chanel. Stirea despre Beyonce m-a inspirat in realizarea unui articol despre aceasta legendara figura a modei, deoarece si pentru ea ca si pentru simbolul colectiv al femeilor din Al Doilea Razboi Mondial, Rosie the Riveter, razboiul a jucat un rol important in succesul sau si in lansarea unui articol ce astazi pare banal – sacoul.

Sursa foto.

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *