Foto: „Ploiestiul Vechi si Nou” la Noaptea Muzeelor

Oamenii cand aud ca faci ceva benevol in Romania se inchina. Iata insa ca intr-o societate plina de parveniti, rasar si oameni care simt ca voluntariatul asta nu e o chestie fancy, a postmodernismului, ci o actiune de suflet pentru alte suflete inconstiente de cultura sau voluntariat. M-am bucurat extrem de mult sa vad ca oamenii au venit la expozitia „Ploiestiul Vechi si Nou”, proiectata in Muzeul de Arta din Ploiesti.

Per ansamblu, Noaptea Muzeelor nu mai e un eveniment de sine statator, ci adaposteste alte zeci de evenimente si promoveaza intiative care mai de care. In Bucuresti spre exemplu, Digi Animal World a oferit o proiectie 3D vizitatorilor de la Muzeul „Antipa”. Obiectiv vorbind asta e o chestie misto. Proiectiile acelea infatisau niste animale salbatice – sa zicem ca pana aici nu e mare lucru – dar daca pui laolalta muzica si ambianta care s-a creat datorita imaginilor 3D, atunci parca iti vine sa spui: „macar am vazut ceva frumos cat am stat la coada”.

Asa cum va anuntasem si eu, in Ploiesti, Loredana Bratila pregatea pentru vizitatorii de la Noaptea Muzeelor un eveniment tot cu proiectii, marind expozitia „Ploiestiul Vechi si Nou” cu imagini noi si un nou cadru, de data aceasta in Muzeul de Arta din Ploiesti. Tot atunci va aminteam ca Loredana a reusit sa transforme conceptul de „expozitie” intr-un eveniment interactiv, adaptat vremurilor in care traim.

Ce inteleg printr-un eveniment interactiv? In primul rand prezenta artistului la fata locului, dispus a-ti oferi informatii despre proiect. Asa cum vedeti si in fotografii, Lucian Vasile (co-fondator) si Loredana admirau expozitia umar la umar cu vizitatorii. Apoi inteleg ca spre deosbire de tablourile vechi din muzeu, un cadru nou se prezenta in fata oamenilor – proiectorul care rula un film in care vedetele erau diverse locuri din Ploiesti, asa cum erau ele in trecut si asa cum sunt in stadiul lor actual.

As mentiona, nu in ultimul rand, curajul de a initia proiecte culturale in mod voluntar. Drept raspuns, oamenii stateau la coada sa vada expozitia. Nu stiu daca trebuie sa ne mai inchinam inca o data, dar Loredana merita toate aplauzele, la scena deschisa.

Acestea sunt cateva dintre imaginile surprinse la fata locului. Mai multe gasiti pe pagina evenimentului, aici.

1604819_602290843211976_2467977096393382409_n

Noaptea Muzeelor

Noaptea Muzeelor

Noaptea Muzeelor

Noaptea muzeelor

Loredana Bratila (stanga) si Lucian Vasile

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *