Ce putem învăța de la Ellen Page?

Ellen Page, pentru cei care nu o recunoașteți, a jucat în niște filme grozave ca Juno și Inception. Un mic scandal s-a iscat pe net după ce publicația online E! a scris despre ea într-un mod sarcastic, citez: why does this petite beauty insist on dressing like a massive man? (sursă) arătând o poză cu ea în pantaloni de training. Într-o conferință despre drepturile omului, Ellen Page a declarat că e gay, făcând referire la comentariul nepoliticos al publicației și a continuat să își exprime indignarea pentru stereotipurile despre feminitate și masculinitate care se propagă în lumea modei și nu numai.

Foto via Pinterest

Articolul din E! în care o menționează pe Ellen Page a fost șters, iar publicația nu și-a cerut scuze. Mai târziu însă purtătorul de cuvânt al publicației a spus că articolul a apărut într-o rubrică de tipul poliția modei  și că e normal ca autorii să fie puțin ironici în comentariile lor despre vedete. În schimb, Ellen Page s-a comportat exemplar din punct de vedere PR-istic. Nu doar că nu a menționat numele publicației în discursul său, dar chiar a reușit să le ofere jurnaliștilor o replică bine construită într-un discurs cu o audiență generoasă și în cadrul unui eveniment important.

Pentru bloggeri și jurnaliști cred că putem extrage o morală din acest caz. Niciodată nu trebuie să faci afirmații fără o bază argumentativă. Și, chiar dacă scopul tău e să fii sarcastic, trebuie să alegi cuvintele potrivite pentru a-ți putea bate joc de imaginea cuiva în ziua de azi. Bârfa e dulce, dar uneori e mai bine să ne păstrăm opiniile personale în tăcere.

Exact ca citatul preferat de la Social Media Summit București 2014:

 

Dacă ai ceva de comentat, aștept mesajul tău mai jos. 

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

2 thoughts on “Ce putem învăța de la Ellen Page?

  1. Imi place foarte mult tipa asta, I loved her in Hard Candy si cred c-am vazut cel putin 5 filme cu ea, fiecare in parte deosebit.
    Stii si tu cum, din pacate, spatiul virtual ofera intr-atat de multa libertate de exprimare, incat se trezesc toti neavenitii sa improaste cu venin. Iar dintre publicatiile care inca mai sunt tiparite, prea putine cunosc inca norme de etica ori si-au pastrat continutul serios/interesant. Este atat de la indemana sa ”vinzi” mizerii…

    • Cred ca acum e banal sa scrii mizerii, dar e foarte tare cand cineva stie sa dea replica, iar Ellen Page a stiut sa o faca. fail to E! :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *