Restaurant cu vintage look

Am publicat anul trecut 22 de articole în rubrica Seara în Ploiești. O să continui să scriu despre evenimentele și localurile din Ploiești și anul acesta, în aceeași manieră cu care v-am obișnuit. Am ales de la început să vă povestesc experiențele din localuri cu sinceritate și dintr-o părere pur subiectivă. Acum, bineînțeles că ceea ce simt eu poate fi sau nu pe placul vostru, dar îmi doresc să vă ofer câteva idei de locuri în care să vă puteți petreceți seara în Ploiești. Aștept orice fel de feedback. Nu mă supără comentariile, din contră, dacă aveți să îmi mai recomandați și voi anumite localuri, le primesc și le trec pe listă, căci am niște prieteni care abia așteaptă să viziteze ceva nou.

Acum câteva săptămâni am fost la un local nou, Trattoria del Bocca, ce se află în spatele sediului BCR din centru. Nu frecventez trattoriile sau restaurantele foarte des, pentru că sunt destul de pretențioase pentru mine, cel puțin momentan, dar localul ăsta are ceva din ce mi-aș dori să văd la un pub, mai puțin fum de țigară și televizoare fără sonor. Bine, eu militez pentru dispariția televizoarelor și interzicerea fumatului în localuri, dar asta e o misiune imposibilă pentru orice afacere de acest tip în Ploiești unde lumea vine special să fumeze țigară după țigară.

Am impresia uneori, greșită sau nu, că a apărut un soi de cafenele mici, înghesuite, unde clientela este formată aproape în totalitate din fumători. Apoi, pentru că oamenii care fumează mult, petrec și mult timp în local, dar nu comandă decât o cafeluță de 50 de ml, patronii scumpesc și ei prețul cafelei. Asta evident nu e o regulă managerială, ci un format născocit de mine în tot timpul cât am colindat prin oraș.

Trattoria del Bocca are un look vintage combinat cu modernele LCD-uri. E puțin cam încărcat după gustul meu, dar piesele sunt bine alese și te întoarce cu succes în timp. Acum dacă ridici nasul din farfurie și îl asculți pe chelner s-ar putea să îți dai seama că nu te afli într-o cafenea din Paris, ci într-un restaurant dintr-o provincie românească. Servirea nu e rea, căci specificul localului o impune, dar când un chelner de restaurant vede niște chipuri de studenți cam înjură în gând, pentru că știe că nu o să aibă noroc de bacșiș.

Când te pregătești să deschizi un restaurant și faci reclamă Staropramenului, atunci te aștepți să găsești și berea praghează în magazie. Ne-am mulțumit cu un Beck’s, dar neatenția asta trece pe lista lucrurilor ce nu trebuie să lipsească la orice lansare și e o regulă valabilă mai multor localuri. Chiar dacă nu pare ceva semnificativ faptul că am băut un alt tip de bere, patronii trebuie să știe că toate aspectele contează când ai o afacere ce se bazează pe servit. După prima impresie știi dacă se mai întorc clienții la tine.

Vă recomand să mergeți cu cineva la o cină romantică sau cu un client de la muncă. Oricum, presupun că pentru BCR, localul e binevenit. Nu ezitați să mergeți. Plus că au și niște oferte interesante la pizza.

Cercetând despre Trattoria del Bocca am găsit un canal youtube care vă prezintă o listă cu majoritatea restaurantelor mai vechi, mai noi din Ploiești. E o listă bună și merită să vă uitați peste ea, dacă nu știți unde ați mai putea ieși în oraș.

Share it!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.