Ce mai face Miley Cyrus?

În ciuda criticilor primite pentru destrăbălarea ei de la VMA, Miley Cyrus e pe val cu promovarea imaginii ei de bad girl. Citind pe diverse site-uri despre acțiunile ei de marketing, am început să privesc mult mai clar strategia ei și am înțeles că la bază se află, surpriză, publicul său țintă. E greu să înțelegem publicul american, pentru că dacă ai peste 25 de ani și mai locuiești în România (o țară încă destul de conservatoare în privința acțiunilor unei femei), atunci nu ai cum să fii în pielea lor.

Tinerele și fanele lui Miley Cyrus nu mai sunt acum și fanele Hannah Montana. Între timp au crescut, aflându-se spre sfârșitul perioadei adolescenței, iar tot ceea ce vor aceste fete este să se simtă bine, sub orice formă. Prin urmare,  strategia lui Miley nu are cum să nu se vândă. Eu nu pot să mai înțeleg aceste tinere, dar oarecum mi-e dor de perioada aia nebună și nu mi se pare ciudată abordarea artistei, ci consider că face un spectacol pentru lumea ei, adică pentru fetele adolescente din SUA.

Încă un obiectiv împlinit este buzzul pe care l-a creat în presă. Nu știu cum se face mai exact buzz în America, dar cred că începem să cunoaștem și noi fenomenul media care vinde același subiect de nenumărate ori. Eu le numesc personaje țintă. Dacă nu ai despre ce să vinzi în ziua respectivă, atunci inventezi o altă poveste despre aceeași persoană. Desigur și subiectele acestea la cald sunt efemere. La un moment dat va apărea un alt personaj fabulos în basmul din ziare, iar prințesa noastră se va transforma în personaj secundar, de pagina a doua, a treia și așa mai departe.

Spre deosebire însă de unele vedete de pe la noi, Miley chiar face ceva. A apărut pe coperta Rolling Stone, are o piesă în top 100 piese hot Billboard, a facut un documentar intitulat Miley: The Movement și mai co-prezinta o emisiune din 5 octombrie.

În concluzie, eu cred că Miley Cyrus nu stă degeaba și că pentru o imagine chiar și slutty se depune mult efort în spate, iar ea este cea care contribuie foarte mult la ceea ce e acum. Partea fericită în toată povestea asta e se vede cât de mult se implică în viața ei profesională și în schimbarea prin care trece acum. Până la urmă nu transmite doar mesaje negative fanelor ei.

Image via.

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *