Cum să slăbești fără mari eforturi

Cum să slăbești fără mari eforturi

Am 55 de kg după ultima cântărire, de acum o săptămână și cel mult 1, 68 înălțime. Proporțional nu sunt niște grasă, dar nici fotomodel. Cred că de pe la 17 ani am rămas la greutatea asta. Cel mai mult mă îngraș 1 kilogram și de slăbit nu am încercat niciodată cu adevărat, prin urmare nu știu să fi avut vreodată mai puțin de 55 de kg. De asta îmi doresc acum să slăbesc vreo 3 kilograme, doar așa de ambiție, să văd dacă reușesc.

Și ca să îmi funcționeze ambiția trebuie să vă povestesc și vouă cam care e ritmul în care vreau să slăbesc și să mă scuzați dacă „slăbesc” e prea mult spus la 2-3 kilograme. Programul meu adună informațiile preluate de la diverși nutriționiști care apar pe la tv, de prin articole despre cure de slăbit, de la bloggeri și alte surse de care nu îmi mai aduc aminte.

Dimineața MĂNÂNC cereale integrale cu iaurt/lapte. Dacă sunt prea tărâțe mai bag și o banană și o linguriță-2 de miere. Beau cafeaua îndulcită tot cu miere și după, cel puțin un pahar cu apă.

La prânz iar MĂNÂNC ceva ce au gătit ai mei. De regulă la noi în familie orice masă se combină cu o salată de sezon. De exemplu acum salatele de la masă conțin roșii, castraveți, ceapă și ardei. Cantitățile sunt de regulă mici, chit că mănânc 2 feluri, pentru că după urmează salata de fructe la vreo jumătate de oră cât se răcește la frigider.

Cu apa, ce ar trebui să fie în cantități mari duc o luptă extrem de grea. De cele mai multe ori pun apă într-o sticlă cât mai atractivă și mi le schimb des tocmai pentru a-mi face plăcere să beau mereu.

Seara ALERG ca să fac mișcare nu ca să particip la maraton. De regulă mă opresc când nu mai pot, dar continui să alerg după o pauză. Plus că drumul până la locul unde alerg îmi ia cam o jumătate de oră dus-întors. Când mă întorc, dat fiind că am descoperit un program de exerciții care mă extenuează mai mult decât joggingul, mai fac și un program de 15 minute de exerciții în casă, unde lucrez coapsele și abdomenul. Exercițiile nu sunt în fiecare zi, dar cel puțin o dată pe săptămână se întâmplă să le fac.

Când ajung acasă MĂNÂNC, pentru că de la prânzul de pe la 1-2 mi se face foame. Seara combin o masă ușoară cu celebrele fructe dar totul în cantități mici.

Sigur că există și alimente de care mă feresc, de exemplu pateurile, iar pâine sau covrigi mănânc foarte rar. Fără junk food, mezeluri, sucuri acidulate și dulciuri. Mai fac excepție prăjiturile la ocazii, dar nu în cantități industriale și alcoolul, în special berea. Să nu vă imaginați că beau bere în fiecare zi, dar când sunt cu prietenii afară să bem o bere, nu-mi comand apă plată cu lămâie.

Țin să accentuez că mișcarea e importantă și nu doar pentru tonifiere sau slăbire neapărat, ci pentru starea ta de spirit. Nu trebuie să faci neapărat jogging, ci poți să faci orice altceva ce te face să transpiri. La fel de importante sunt legumele și fructele care ajută la digestie. Încercați să mâncați în cantități mai mari fructele și legumele, iar mâncarea gătită în cantități cât mai mici.

Prin urmare nu trebuie să ne înfometăm ca să arătăm bine, ci putem să avem un regim de viață sănătos, iar corpul să ne răspundă apoi pe măsură. Problema e că toate acestea necesită timp. Regimul în schimb nu cred că e greu, dar necesită răbdare. Dacă vreți o sursă de motivare, vă recomand blogul Tea slăbește și vă invit să îi urmăriți în fiecare zi postările ca să înțelegeți ce înseamnă să ai răbdare și unde poți ajunge dacă nu vrei neapărat să arăți „belea” pentru concediul din următoarele săptămâni.

Videoclipul face parte din seria exerciților pe care le puteți face acasă. Să fiu sinceră, sunt cam grele, dar simți intens efortul de 10 minute.

Foto.

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

3 thoughts on “Cum să slăbești fără mari eforturi

  1. Un produs ce ne sprijina foarte bine in efortul de slabire, cat si in cel de adoptare a unui regim de viata sanatos este si acest produs: Slim&Fit – Produs de Slabit
    Apropom „celebrele” fructe la masa de seara ar fi cam contraindicate intr-un regim de slabire, asa spun toti cunoscatorii, dar daca la tine merge, este super…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *