Un weekend la Mamaia

Am fost pe litoralul românesc în weekendul care a trecut şi voiam să fac o scurtă descriere a ceea ce am avut plăcerea să văd. Încă o dată spun asta şi sper ca la anul chiar să mă ţin de cuvânt să plec din ţară: litoralul nostru e infect. Păcat de cei 200 şi ceva de km că sunt treieraţi atât de românii tocmai ieşiţi din peşteră cât şi de ăia care încă îi administrează.

Pluteşte parcă de ceva timp încoace, să zicem vreo 10 ani, un soi de manelism pe litoral încât nu te mai saturi de kitsch. Ţi s-a lipit de retină şi ai impresia că orice paraşută e amanta perfectă. Soluţia nu e neapărat să plecăm din ţară că să nu mai vedem atâtea animale pe litoral, ci să le închidem undeva, eventual într-o staţiune doar a lor.

În Mamaia nu am mai fost de foarte mult timp, cred că de prin 2008 şi nici atunci nu am parcurs toată plaja. Nu înţeleg unde a dispărut bunul gust şi dorinţa aia de a vedea un client mulţumit de produsul tău, că e o shaorma, o gogoaşă sau o masă la un restaurant scump. Când ai o afacere pe litoral nu mergi pe ideea să stea stupidul de angajat toată noaptea treaz doar pentru a face tu câţiva bani în plus. Sau dacă vrei asta, angajezi personal care ştie să facă faţă unui volum mare de oameni şi să fie energic şi la 3 dimineaţa.

Urăsc foarte tare magazinele gen bazar unde îti cumperi în principiu numai inutilităţi, de tipul delfini de plastic sau mai ştiu eu ce instrument zgomotos cu care să se târască ăştia mici pe faleză. Urăsc foarte tare plajele cu muzică infectă şi la un volum extrem de mare, plus animatorii cărora nu le am văzut niciodată rostul. Urăsc stilul unora de a se îmbrăca. Încă nu ştim să fim simpli, astfel încât să nu se holbeze lumea la noi, iar dacă te îmbraci elegant nu o face doar ca să te plimbi pe faleză…e ridicol!!

În continuare observ foarte multă mizerie. Lumea e incompetentă şi la capitolul ăsta. Piesa lui Connect-R oricât de cool ar fi ea e tot un soi de manelism pe care îl alegem crezând că aşa e frumos şi distractiv. E destul de enervant să auzi aceeaşi piesă de foarte multe ori. Poate că cei care se ocupă să polueze fonic litoralul ar trebui să ştie asta. Muzica ce se aude pe faleză e preponderent românească, iar asta oricum e infectă.

Puţini turişti şi nu mă mir. Orice străin ar veni la noi în ţară nu are ce vedea şi nici ce întâlni. Liniştea aia, pe care mi-am dorit eu, nu există şi nu mă refer aici la faptul că e aglomerat, căci asta se justifică. Noi nu ştim să ne distrăm decât urlând şi maimuţărindu-ne ca o ultimă acţiune pe care am face-o pe Pământ şi asta ar trebui să fie exact la mare.

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

4 thoughts on “Un weekend la Mamaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *