Un balon roşu

un balon rosu

Astăzi mi-ar fi plăcut ca în loc să merg la muncă să împart baloane mari, roşii tuturor copiilor ce treceau pe stradă. De ce un balon roşu? Nu ştiu câţi dintre voi ştiţi povestea balonului roşu aşa cum şi-a imaginat-o Albert Lamorisse în 1956 regizând filmul cu acelaşi nume Le ballon rouge. 

Povestea aduce în prim-plan un băieţaş care se împrieteneşte cu un balon foarte mare. Prieteni buni, cei doi, copilul şi balonul însufleţit, merg împreună în fiecare zi spre şcoala băieţelului, până când într-una din zile, un grup de copii răutocioşi îi sparg balonul cu o praştie. Frumuseţea poveştii, până la acest dezvnodământ nefericit, este că balonul roşu se „îndrăgosteşte” de….ce credeţi? Un balon albastru aparţinând unei fetiţe.

Până la urmă, scurt-metrajul dedicat copiilor din toată lumea, dacă ne gândim la popularitatea pe care a înregistrat-o versiunea lui Lamorisse, are un final magic. Toate baloanele din Paris se strâng într-un buchet mare şi îl ridică pe băieţaşul plângăcios într-un zbor deasupra oraşului.

Le ballon rouge este pentru fiecare copil care a fost vreodată supărat, o imagine pe care nimeni nu cred că ar vrea să o vadă pe chipul unui copil. Aşadar copiilor din toată lumea le-aş oferi un balon roşu, iar pentru noi ceilalţi, care credem că am uitat perioada copilăriei, v-aş invita să vedeţi filmul balonului roşu.

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

One thought on “Un balon roşu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *