Noi doi (documentar)

Noi doi (documentar)

Noi doi ” este primul documentar despre persoanele LGBT de la noi din ţară. Un film în regia lui Claudiu Mitcu, specializat în realizarea de documentare, vezi:  „Nisipuri” (2007), „Australia” (2009), „Ciupelniţa” şi „Circul vesel” (2010). Casa producătoare, Parada Film se înscrie şi ea într-o categorie, cea a filmelor de artă, dacă dăm exemple ca PINA sau „Din dragoste cu cele mai bune intenţii”-film premiat recent la Festivalul de la Locarno.

Din punctul de vedere al producţiei are toate datele pentru a fi văzut. Cu toate acestea sunt sigură că cinematografele vor fi goale, exceptând persoanele gay care se vor simţi băgate în seamă sau mai bine zis, luate în serios. Având premiera la „Anonimul”, iată care sunt motivele mele pentru care vreau să văd acest film, când va rula în cinematografele din ţară:

  • Nu ar fi primul film pentru gay, ar fi doar primul românesc. Cum mie îmi plac filmele româneşti, atunci cu atât sunt mai curioasă.
  • Mentalitatea despre LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transexuali) mi s-a schimbat când am văzut un documentar pe Discovery despre ce rarităţi de gen există pe Pământ şi cât de civilizaţi suntem noi că avem legi pentru gay.
  • Următoarea etapă în înţelegerea lor a fost  filmul „Howl”. Am şi scris despre el, pe monkeyglasses. Cum iubirea există indiferent de vârstă de ce nu ar exista şi indiferent de sex? Alleng Ginsberg cu siguranţă ştie ce înseamnă tandreţea, chiar dacă nu i-o dedică unei femei.
  • Am cunoscut o persoană gay şi nu m-am simţit ciudat în prezenţa ei.
  • Consider că a fi sincer cu propria persoană e cea mai grea muncă pe care un om o poate duce. De asemenea, a-ţi recunoaşte limitele e o altă lege de-a mea şi mă bucur când o văd în ceilalţi, fie ei şi gay.

Lentile de contact

Acum, toţi scepticii îmi vor pune întrebarea: „Şi ce faci dacă se va întâmpla asta copiilor tăi?” Iar eu dau un răspuns anticipat: „Nu ai cum să te fereşti de Diavol, dacă nu-l cunoşti!”. Eu zic să mergeţi să vedeţi filmul ăsta, măcar de curiozitate. Nu vreau să vă dau exemple de tipul ce zice INSOMAR despre mentalitatea românilor, căci se aude clar prin vocea unui personaj din trailer. Replica lui mă înspăimântă mai rău decât numărul persoanelor gay din ţară.

Cine ar vrea să vadă filmul ăsta cu mine? 😀

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *