Kit Harrington, aristocratul care a aflat acum 3 ani despre Premiile Emmy

Interviul pe care Harrington il acorda celor de la The Rolling Stone nu spune foarte multe despre el, in acelasi mod in care el nu vrea sa vorbeasca amanunte din viata personala, insa mi-am facut o idee despre personalitatea lui dincolo de popularitatea pe care a atins-o in ultimii ani.

O prima impresie:  acest Jon Snow din realitate e o fiinta rebela, un aristocrat care desi a intrat in lumea hollywoodiana, cunoaste sau putin ii pasa de actorii momentului. Poate cea mai dezamagitoare afirmatia a lui a fost cea in care nu stia cine e Ryan Gosling (pe bune??). De asemenea a aflat de existenta premiilor Emmy acum 3 ani.

Familia sa se inrudeste cu Regele Charles al II-lea, insa faptul ca face parte dintr-o familie de aristocrati se pare ca il deranjeaza, mai ales ca in America exista aceasta obsesie a regalitatii de care s-a saturat! Nu se declara totusi anti-monarhist, dar prefera sa nu se intoarca in trecut cand se punea mare pret pe statutul social. Nobil sau nu, Harrington a fost dus de mic la teatru de catre mama sa, de unde si dorinta lui de a juca pe scena teatrala, cu toate ca se declara dezamagit de cercul inchis al show-urilor din Anglia.

La auditiile pentru Jon Snow nu a trebuit sa faca foarte multe, caci personajul in sine transmite mult prin gesturi si nu prin vorbe. Sa ne aducem aminte de episoadele in care Jon Sow strabatea muntii impreuna cu salbaticii. Nu avea foarte multe de spus acolo!

Cat priveste aspectul, are un contract foarte strict cu GoT (Game of Thrones). Parul sau trebuie sa aiba mereu o anumita lungime. Actorul insa e satul de parul lung pe care il are acum. Spera ca in viitor sa isi convinga agentul sa nu mai accepte roluri cu cai si sabii. Ah! Si da, vrea sa isi taie parul!

In realitate, actorul vorbeste, in special cu “fuck”, aproape in fiecare replica! E frumos faptul ca a reusit sa rezoneze cu personajul care in fond il va marca toata viata. Chiar el recunoaste ca e bine ca un actor sa ramane in mintea publicului cu 2-3 roluri de succes, iar el e mai mult decat bucuros ca Jon Snow a venit devreme in cariera lui (are 27 de ani).

Despre GoT isi aminteste de zilele in care filmul in Vegasul rece al Europei, Nordul Irlandei, unde o zi de munca insemna sa filmeze doar 5 ore pe zi. Astfel ca ramanea suficient timp pentru extra-activitati in care includeau bautele si luptele. La firea lui, actorul marturiseste ca s-a adaptat perfect in grupul actorilor. Cel mai bine se intelege cu John Bradely care il joaca pe Samwell.

Daca vreti sa vedeti o parte din locurile de filmare ale GoT, intrati aici.

Harrington nu se simte privilegiat de faptul ca este britanic si ca joaca in filme americane. Din contra, crede ca actorii britanici sunt folositi in filmele din America pentru accent si pentru ca sunt mai ieftini. Dincolo de rebeliunea sa, dorinta de a se „juca” cu masinile, se ascunde un tip cu maniere si ambitie. Posibil ca abia asteapta sa treaca perioada GoT pentru a avea si alte feluri de roluri, pana la urma asta vrea orice actor, nu?

Adevarul e ca Harrington a reusit intr-un fel sa cucereasca America si sa devina un nou tip de erou. Dat fiind ca productia GoT a inceput in timpul crizei economice, lumea avea in mod definitiv nevoie de un erou si de ce sa nu fie chiar „oaia neagra” – asa cum il descrie el pe Jon Snow – cea care sa o salveze?

Foto: „www.pursuitist.com”

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

One thought on “Kit Harrington, aristocratul care a aflat acum 3 ani despre Premiile Emmy

  1. Pingback: In locurile unde se filmeaza "Game of Thrones" | Elena Pelmus-PR si timp liber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *