Am avut parte de multe rateuri culinare pe care vi le-am împărtășit și vouă pe blog însă nu am încetat să fac experimente în bucătărie. Ca atare, azi vreau să vă prezint o rețetă care mi-a ieșit domn’le, mi-a ieșit! Nu știu exact cum să traduc titlul descoperit pe Just A Taste, dar eu îi spun șnițel sănătos.
De ce ai nevoie pentru rețetă:
- 2 linguri ulei de măsline
- 3 ouă mari
- 1 cană de făină
- 2 lingurițe de muștar (cu hrean de preferat)
- 1-2 lingurițe de boia
- 1 bucată piept de pui
- 1-2 căni de biscuiți cu brânză
Modul de preparare e foarte simplu. Pieptul de pui se taie în bucăți gen crispy strips (să nu uitați de sare, piper!). Ouăle se bat cu muștarul, iar biscuiții după ce îi sfărâmați se amestecă cu boia. Puteți adăuga și mai mult ardei iute dacă vreți picant ca la KFC. Tava se acoperă cu o foaie de copt după care se unge cu uleiul de măsline. Puiul se dă mai întâi prin făină, apoi prin ou și la urmă prin biscuiți.
Cuptorul se pre-încălzește. Pe Just A Taste scrie că se încălzește la 475°, iar puiul se ține cam 15 minute. De preferat ca în acest timp să mai băgați un ochi și să întoarceți puiul.
Gustul nu e același ca la KFC, dar vă spun că e mult mai bun și chiar mai sănătos. Și ca să fie tacâmul complet preparatul se servește cu soi de usuturoi, salată sau ce mai vreți voi.
Sper că vă surâde ideea să încercați și voi așa ceva, iar dacă vreți rețeta originală, o găsiți aici.
Dacă ai ceva de comentat, aștept mesajul tău mai jos.
„se încălzește la 475°”??? Poate Fahrenheit? Nu de alta dar nu mai există cuptor de 475° prin Ploiești de când cu revoluția asta … 🙂
:)) poi am uitat să menționez, oricum rețeta e mai bine descrisă în link, adică pe site-ul unde am găsit-o și eu. Plus că nu le am cu gradele astea, eu le-am băgat la cuptor când am crezut eu că s-a încălzit suficient.
Nu mai zic că-i prima rețetă de șnițele la cuptor pe care-am întâlnit-o în viața mea …
Pingback: Porumb la microunde | Elena Pelmus-PR si timp liber
Pingback: Social Media te invata sa gatesti! | Elena Pelmus Blog