Am văzut Loverboy

Am vazut Loverboy

Nu o să obosesc, niciodată, în a argumenta de ce îmi plac filmele româneşti. Când mă uit la un film românesc, în primul rând, am acel sentiment că se va termina prost pentru protagonist/ă. Oarecum finalul e previzibil din punctul ăsta de vedere. Cu toate acestea, tocmai finalul, aşa sec cum e, mă face să mă întorc la secvenţele-cheie din film şi să stabilesc cum s-au derulat lucrurile.

În urma discuţiilor pe care le-au avut cei din sală cu Mitulescu şi Piştereanu, la sfârşitul filmului, am adunat o serie de impresii pe care aş vrea să le punctez. Aş începe cu multiplele interpretări ale unui Loverboy şi ce rol a interpretat Piştereanu în toată această dramă a primei iubiri.

1. Un loverboy pentru prostituate e ca un „coyote” pentru mexicanii care vor să treacă graniţa spre SUA. Adică un loverboy e persoana în care ai maximă încredere, pentru că, din păcate, dragostea nu prea îţi dă de ales. Dacă ne gândim la situaţia lui Veli, ea nu trăia prea fericit cu tatăl său, pe când dragostea e un sentiment plăcut dacă alături un tip „şucar” şi sex for fun!

2. Prima impresia e că Luca e un psihopat(dacă nu e prea mult spus) şi asta justifică alegerile sale. Crescut fără o dragoste părintească, singura afecţiune pe care o are, o împarte cu bunicul său. Fetele, de care cică se îndrăgosteşte, sunt un fel de oază în deşert. Bea până se satură, apoi pleacă din nou la drum. Le abandonează pentru că asta e meseria lui, el e un „loverboy”.

3. A doua impresie e că Luca nu e un psihopat, ci un actor foarte bun. Aşa se explică cum reuşeşte să o manipuleze pe Veli. Îi promite dragostea, în schimbul unor „favoruri” pe care să le „administreze” şi prietenilor săi. Tot filmul este un joc psihologic. Depinde cum vrei tu să interpretezi.

Cei din sală vorbeau că Luca ar fi îndrăgostit. Părerea asta e falsă, oricum ai prefera să crezi. Judecând după acţiunile lui, Luca, pentru a fi un loverboy trebuie să seducă şi nu să fie sedus. Un îndrăgostit nu ar fi lăsat pe altcineva să-i atingă prietena şi un îndrăgostit şi-ar salva iubita, dacă ar avea ocazia(vezi secvenţa de la final). Să ne reamintim că „a iubi” nu te îndrumă către fapte complet raţionale, pe când Luca a judecat la rece tot timpul!

Cât despre morală, cred că ea e mai mult decât evidentă. În orice caz, că se ajunge la prostituţie sau nu, prima iubire e dureroasă, atât la propriu cât şi la figurat, aşa că aveţi grijă în cine vă încredeţi, fetelor!

Mergeţi să vedeţi filmul la NCRR, cât mai rulează!!!! Dacă mai vreţi o opinie eu am citit şi aici despre film.

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

2 thoughts on “Am văzut Loverboy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *