How To Be A Big Fish

how to be a big fish

Cartea lui Paco Muro, “Be A Big Fish‘, varianta în engleză, prezintă câteva scene cu care se poate întâlni orice om care conduce o afacere. Cartea este extrem de utilă mai ales celor care nu sunt foarte pasionaţi de business în general, dar ar vrea să citească una, de curiozitate. Eu când citesc am impresia că urmăresc nişte reclame la televizor despre cum să foloseşti un produs sau altul, asta dacă vă ajută cu ceva ca să înţelegeţi cum e conţinutul.

În orice caz, capitolul trei, WHAT IF THEY GET UNMOTIVATED AND STAY?”, este unul extrem de interesant şi mă determină să-mi adresez următoarea întrebare: Cum aş putea să motivez nişte oameni care şi-au dat acordul să lucreze voluntar pentru un proiect, în condiţiile în care eu nu văd nicio urmă de entuziasm din partea lor?

În primul rând mă gândesc la motivaţia iniţială de a accepta. Să fie vorba de gratuităţile pe care acel proiect le poate oferi? Să fie doar renumele celor pentru care lucrează? Să fie vorba de o posibilitate de a se integra într-un nou grup sau poate de minunata autoafirmare? Oricare dintre aceste variante este posibilă cu excepţia autoafirmării. Eu, când vreau să mă afirm, o fac pentru că ştiu că sunt capabilă în a mă implica într-un proiect şi a-l termina sau chiar continua cu aceeaşi dăruire. După, recunoaşterea de către conducere şi facilităţile de care beneficiez în urma muncii mele.

Dar ce fac eu, team leader, când văd că am un grup de 5 persoane care nu fac nimic, dar care ar vrea să rămână, în continuare, alături de echipă. Îi exclud? Ar fi o variantă. Dar pentru asta va trebui să consum iar timp pentru a selecta oameni. Următoarea soluţie: să vorbesc cu fiecare în parte, frumos şi politicos. Să ţin un discurs în care precizez că respectivul face parte dintr-o echipă şi că înainte de a-şi cere drepturile trebuie să-şi mişte fundul ceva mai mult. Done that, not working! Aşa îi presez şi mai tare şi se enervează că doar ei lucrează voluntari!

Cel puţin ştiu care e problema aici: ENTUZIASMUL. Cum fac să le stârnesc oamenilor, cu care ar trebui să lucrez, acest entuziasm? Cartea îmi dă o soluţie şi aceea cum că ar trebui să le explic voluntarilor de ce sunt ei importanţi pentru proiect şi de ce activitatea lor contează în egală măsură cu cea a liderilor. Pentru a respecta misiunea, va trebui să vorbesc cu fiecare în parte, să îi întreb care sunt nemulţumirile lor, fără să le mai reamintesc de absenţele lor repetate. Să zicem că asta aş face-o, altceva?

Aştept sugestii din partea voastră căci eu am cam rămas fără idei.

4 thoughts on “How To Be A Big Fish

  1. in sfarsit am gasit si eu unde tre’ sa apas pentru a lasa un comment. foarte frumos ce faci tu aici. felicitari! tine-o tot asa. am dat un add to favorites, gen, si o sa te citesc zilnic :)). congrats again

  2. helen, daca vorbesti despre ce cred eu ca vorbesti, nu prea ai ce sa le faic. in cazul nostru, majoritatea sunt doar sa fie. ce conteaza ca ei nu fac nimic cand sunt altii care fac totul? proiectul o duce bine, iar ei trag ponoasele sau foloasele, sau cum se zice. ma gandeam zilele astea..si stiu ce vom face. ii dam afara, pe toti 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *