Singurul Ted Talk realmente util

Singurul Ted Talk realmente util

Am descoperit singurul discurs de la Ted Talks care m-a impresionat. E despre limbajul corpului. Vorbește Amy Cuddy, un socio psiholog care s-a luptat să își revină după un accident teribil de mașină pentru a-și relua studiile.

Dincolo de faptul că e poate printre puținele persoane dintre cele ascultate de mine la Ted Talks care nu a vorbit despre cum s-a împiedicat pe scările nu știu cărei instituții și prin magie a obținut jobul mult visat, Amy Cuddy vorbește despre dăruire, ambiție și multă muncă.

Personal, m-a făcut să realizez că mișcările corpului meu denotă că stau mereu în defensivă. Ca un prim contact cu lumea, asta spune multe despre cum mă văd ceilalți, dar mai ales spune multe despre cum mă văd eu.
Video-ul cu Amy Cuddy m-a făcut să realizez că e important să îmi controlez mișcările corpului astfel încât să transmit celorlalți ceea ce vreau eu să vadă și anume o femeie curajoasă.

Inițial, am crezut că nu o să bag în seamă sfaturile prezentate în video, dar cred că m-au afectat atât de tare cuvintele ei că acum, de fiecare dată când revin la vechiile mele poziții defensive – „mâna la gât” e poate cea mai utilizată în cazul meu – încerc să trec treptat la alte posturi de putere, ca de exemplu dacă știu că iar mă „sugrum”, încerc să îmi pun mâinile pe masă sau să mă țin de mânerul scaunului.

Culmea e că funcționează. Orice poziție de putere ai adopta te va face să te simți încrezător, stăpân pe situație.

E primul video de la Ted Talks care mi se pare util, pentru că în acest stadiu al vieții mele profesionale și personale, mi se pare esențial să ai o bază de încredere în tine pentru a rezista în tranziția asta de la adolescență la maturitate. Știu, am 27 de ani, despre ce adolescență vorbim? Sună ciudat, dar să recunoaștem că ne maturizăm mai greu decât părinții noștri la vârsta asta. Să dăm vina pe orice: vremuri, mentalități, economie, habar nu am. Ceea ce văd eu la mine și în cuplu e că nu doar că ne e frică să luăm anumite decizii, dar și ne stresăm mai mult pentru niște lucruri care chiar nu sunt atât de importante.

foto

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *