Sa adaugam putina feminitate

Ii uram pe ai mei cand trebuia sa imi cumpar ceva de imbracat. Din cauza lor am purtat mereu un palton sau o geaca ce erau cu doua numere mai mari, iar vorba lor era: „lasa asa, sa iti intre si o bluza mai groasa pe dedesubt”. Problema era ca imi intrau si trei si tot mai era loc.

Pe masura ce am mai crescut si mi-am dat seama ca nu toti adolescentii vor sa para mai grasi decat sunt, am trecut la a-mi impune punctul de vedere. Eu voiam ceva care sa se modeleze pe corp si daca s-ar putea ceva care sa nu ma arate mai scunda decat eram (printre altele, acelasi tel il am si azi). Nu stiu daca va aduceti aminte de gecile alea de tip sac de se lungeau pana la glezne. Ma mir cum de nu am avut si eu una din aia, caci mama era in stare sa ma vada chinuindu-ma sa merg, doar ca sa fiu „bine” imbracata.

Nu o sa uit ce expresie a facut mama acum 2 ani cand mi-am luat o geaca ce imi ajunge pana la buric. Pentru ca ea intotdeauna a vrut sa aiba acest control, de a sti cat de bine e invelit corpul meu. Acum scuza ei se justifica sub forma de cadouri. Credeti-ma ca are o lista de geci, cizme si bluze pregatita pentru mine!

Adevarul e ca de multi ani am adoptat o uniforma compusa dintr-un tricou si o pereche de blugi care parca s-a lipit de mine ca o scama. „Moda” asta a mea vine dupa ce o perioada, in special in adolescenta, ma imbracam aproximativ ca un baiat. Adoram pantalonii largi, tricourile cu numere mai mari, sapcile, adidasii care erau nelipsiti si orice altceva ce inspira masculinitate. O boala de care inca nu m-am vindecat. Si acum visez la un ceas stil barbatesc, la blugi boyfriend si la camasi de barbat.

Nu stiu de ce, dar cand faci 26 de ani (varsta pe care eu am implinit-o de curand) ceva in capul tau face „click”. Concluzia dupa clickul asta e ca desi m-am imbracat in general cu ce am vrut eu, exceptand excesele de control ale mamei, nu am avut niciodata un sentiment de incredere in felul cum arat. Sunt in continuare de parere ca aspectul nu e tot ce conteaza in viata si ca a le arata celorlalti cat de bun esti nu inseamna sa iesi intolit de la Zara sau alt brand misto. Cu toate astea, ca femeie – si iata ca mi-au trebuit 26 de ani ca sa realizez asta – e bine sa le arati ca nu esti doar desteapta, esti si frumoasa si ca stii ce inseamna „estetic”.

Dincolo de realizarea mea suprema, mi-am dat seama ca totusi o femeie are nevoie de prea multe lucruri pentru a se simti bine in pielea ei. Eu inca incerc sa le gasesc pe ale mele, iar ce imi trebuie mie se situeaza ceva mai departe de o pereche de blugi si un tricou. Trebuie sa ajung undeva la combinatii de culori, de texturi si la stiluri noi. Imi dau seama ca excursia asta in care imi doresc sa pornesc o sa imi ia ceva. Spre exemplu, ieri mi-a luat 4 ore sa ma gandesc ce palton mi s-ar potrivi din toate magazinele existente in Mega Mall si am plecat acasa cu mana goala, pentru ca nimic nu parea in regula pentru constitutia mea.

Sigur, daca voi ajunge vreodata sa fac alegerile potrivite in materie de vestimentatie, iesind cu glorie din uniforma mea, sunt sigura ca o sa am permanent cu mine sentimentul ca nu sunt suficient de bine imbracata, suficient de cool sau de sexy. Dar promit sa ma straduiesc. Asta e un tel pe care vreau sa il fac acum cand in jurul meu se afla atatea posibilitati de a ma schimba si de a deveni nu doar mai frumos imbracata, ci si mai increzatoare si mai optimista.

Si nu vreau sa parasesc acest capitol fara sa va cer un sfat: unde as putea sa caut paltoane in tot Bucurestiul asta? Pentru ca vedeti voi, aici am impresia ca in atata diversitate nu e nimic unic si, ma rog, ceva mai ieftin…

Asadar, voi de unde va procurati stocul de haine si ce magazine frecventati?

foto

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

2 thoughts on “Sa adaugam putina feminitate

  1. De multe ori, magazinele din mall-uri nu reușesc să aducă fizic toate modelele de care dispun. O soluție ar fi să cauți online. Ai aici o listă cu 20 de magazine online care au paltoane pe stoc. Găsești atât branduri premium, cu prețuri pe măsură, cât și no-name, dar de calitate: http://magazine-haine.com/paltoane-dama.html
    P.S. Link-urile duc direct către categoria Paltoane.
    Spor la cumpărături! Nu uita, conform legii, magazinele trebuie să-ți ofere un termen de 14 zile drept de retur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *