Cum am petrecut o vacanta in Brasov cu bani putini (II)

Cum am petrecut o vacanta in Brasov cu bani putini (II)

Vacantele pentru mine nu mai inseamna trezitul la ora tarzie. Sunt o persoana matinala si prefer sa ma trezesc devreme pentru leneveala de la mic-dejun si discutia prelunginta la cafea. Si acum am acest obicei ca primavara, cand se mai incalzeste afara, sa stau cu mama de vorba, la soare si sorbind din cafea, in curtea bunicii. Asta cu trezitul devreme e mostenire de familie, pana cand mai intai a fost o obligatie venita de la bunica-mea. Avea un mod foarte ingenios de a ne trezi (pe mine si pe vara-mea): striga la noi din curte. Nu ar fi venit in ruptul capului pana in camera, pentru ca stia ca daca se ajungea pana acolo nu ar fi venit singura, ci cu un super bat.

Nu sunt o Cruela de Vil sau ceva, dar tare ma bucur ca mi-am obisnuit iubitul somnoros sa imi adopte obiceiul si sa folosim toata ziua pentru cat mai multe activitati. Vara, la mare, mai are o problema cu trezitul, dar cand vine vorba de vizitat si cutreierat orase a inceput sa ii cam placa. Plus ca i-am pregatit o surpriza pentru vara viitoare: sa ne prinda rasaritul alergand. Oare ce o zice de asta?

Ca sa fiu sincera, tot itinerariul de la Brasov a fost ideea mamei prietenului meu, careia ii multumesc pe aceasta cale pentru sugestii, caci s-a dovedit a fi cel mai relaxant weekend pe care l-am avut de mult timp incoace. Asa ca vineri seara, dupa ideea mamei lui, aveam sa mergem la Paradisul Acvatic. Stiu ca si povestea asta poate suna putin hipstaresc, dar sa va spun ce am facut acolo si poate va schimb parerea.

Am ales sa mergem vineri la Paradisul Acvatic, pentru ca ne-am gandit noi ca e mai liber. Si poate ca asa a fost fata de alte zile, dar va spun ca oricum era destul de multa lume. Totul e foarte bine organizat aici. Preferabil sa mergeti si cu un schimb de sala, daca sunteti sportivi si intrebati daca masajul e inclus in pretul de intrare, pentru ca noua ne-a fost rusine. Continuand in acelasi stil „Alice in Wonderland”, incercam sa ne dumerim unde sa ne schimbam si unde sa ne lasam lucrurile. Am ajuns in zona piscinelor avand dupa noi asa: 2 prosoape, 1 carte, bani, un tricou si cartelele de acces si am ajuns ca pe final de zi sa lasam totul in vestisar. Sigur, nu ne-ar fi furat nimeni nimic din toate astea, doar ca voiam sa nu le mai caram cu noi tot timpul, de la un bazin la altul.

Totul a inceput timid. Am mers direct la bazinul olimpic unde am inotat si am facut ca manelistii cateva poze in apa, adica doar eu lui. Apa are „decat” de la 2m in sus, asa ca nu inteleg cum de am avut curaj nu doar sa stau in bazin, ci si sa inot o mare parte din timpul petrecut acolo. Din nou, trezitul de dimineata iti aduce un avantaj, pentru ca poti inota fara prea multa lume pe langa tine! Ca o adevarata Alice, prietenul meu s-a rugat de mine sa incercam fiecare tip de bazin: de la piscina, la tobogane, la jacuzzi, la baie fierbinte, la baie foarte rece, la sauna finlandeza, la sauna bio, la baie turceasca, la baie de relaxare in grota si pana la a-ti turna apa rece in cap si a ne juca cu apa rece si calda de la dus. Le-am incercat pe toate, doar ca nimic nu se compara cu sauna finalandeza si piscina cu apa fierbinte de afara. Cand iesi de acolo ai impresia ca ai renascut si cand intri ai tendinta sa faci pe tine de cat de relaxat iti poate fi corpul.

Plus, sentimentul de oboseala pe care ti-l ofera apa este demential! Am stat la Paradisul Acvatic de la 11 dimineata pana la 6 seara.  Cand am plecat de acolo, aveam senzatia ca e dimineata, pentru ca ma simteam foarte fresh.

Am revenit in cuibusorul de nebunii unde ne-am facut un dus si am iesit sa mancam, de data asta la ora decenta. Sa tot fi fost 8 seara? Datorita Foursquare-ului am mers la tinta: Pizzeria Strega. Aici, bineinteles ca am mancat cea mai buna pizza dupa ce zi am avut. Bonus: era cu dovlecei. Au urmat cateva piruete prin centrul vechi si din nou la hostel. Am mai avut chef doar de un selfie si un status pe Instagram, ca dupa aceea nu am stiut cand s-a facut ziua si a venit… sambata. Cu toate ca, atunci cand am vorbit cu mama de dimineata la telefon, am intrebat-o ce cauta duminica la munca.

Odihna dupa o zi intreaga de balaceala. #sweet #night #happy

A photo posted by Happy (@elenapelmus) on

Urmeaza….. 🙂

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

One thought on “Cum am petrecut o vacanta in Brasov cu bani putini (II)

  1. Pingback: Ce facem cand nu ne miscam? | Happy Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *