Cum am petrecut o vacanta in Brasov cu bani putini (I)

Cum am petrecut o vacanta in Brasov cu bani putini (I)

Acum doua saptamani am petrecut patru zile in Brasov cu putin peste 500 de lei si m-am simtit aproape ca in Rai. Ignorati toate sfaturile despre cum ne putem „fura” 5 minute din munca zilnica pentru a ne relaxa si alte articole „geniale” pe tema asta si faceti o escapada la munte cat mai e zapada si ger ca sa va clantane dintii. Cum m-am relaxat eu? Urmariti-ma cu atentie!

Perioada programata pentru relaxare a fost de patru zile, de joi seara pana duminica dupa-amiaza. Am ajuns in oras in jur de ora 18 si stiam de cand am pornit la drum ca va fi o problema cu parcarea in Brasov. Nu a fost o problema ca trebuia platita, cu toate ca e putin cam mult fata de alte orase, dar aparatele de taxat functioneaza doar cu monezi. Ce te faci daca vrei un abonament de 12 lei? Accepti plata prin sms care e oricum mai scumpa, caci e in euro.

Pot sa jur ca experienta cu parcarea ne-a imbatranit putin, pentru ca ne vedeam deja treji la 7 dimineata ca sa platim parcarea. Noroc ca ne-a venit tehnologia la cap si am aflat ca exista aplicatii care pot trimite sms in locul tau. Gata, de acum nu a mai fost nicio problema!

Hostelul nostru, adica Centrum Hostel, e chiar in centrul Brasovului, dar noua ne-a luat ceva timp pana l-am gasit, pentru ca am uitat ca veneam parca dintr-un oras al miopilor pentru care toate bannerele poarta un font gigant. Niciodata nu aveam sa banuiesc ce se ascunde in spatele fatadelor din centrul vechi al Brasovului, daca nu ma cazam aici, chiar in buricul targului. Ca sa ajungem la hostel am parcurs un labirint: am intrat printr-un gang, am urcat un etaj al unui bloc, am intrat pe o usa care ducea catre un alt imobil si am intrat pe usa hostelului.  E ceva italienesc in toata aranjarea asta…. sau asa cred!

Camera noastra parea mobilitata de o femeie care are o pasiune pentru rosu,  tablouri, flori si handmade-uri. Sigur e o femeie simpla, cu gust rafinat si care citeste mult. Am exagerat putin, dar ce credeti ca Raiul se face asa usor? Cu toate ca am avut o camera frumoasa, am petrecut mai putin timp acolo si mai mult in plimbare. Si am inceput chiar de joi. Am vrut sa mergem sa vedem celebra strada Sforii. Noaptea la 1 nu parea doar interesanta, ci de-a dreptul infricosatoare. Obloanele alea mi-au dat putini fiori, crezand ca am aterizat poate intr-un film despre Dracula, insa ne-am facut curaj si am parcus drumul de intoarcere cu pasi mari si glumind putin pe seama fricii noastre.

Late night checkin. 🙂 #brașov #românia #night #winter #ro

A photo posted by Happy (@elenapelmus) on

Mai in gluma, mai in serios, cand vii dintr-un oras unde aproape zilnic mergi numai pe bulevarde, insotit de zgomotul masinilor, fara de care ajungi la un moment dat sa crezi ca nu ai putea trai, strazile inguste din Brasov iti dau un sentiment de incertitudine. Pana acum, de cate ori mergeam in Brasov, vedeam doar Piata Sfatului si cam atat. Iar piata era atunci plina ochi, pe cand joi seara, 12 februarie, am vazut cativa petrecareti si cate un ratacit care venea de la munca.

Sa va spun si momentul penibil? Si anume ca la 1 noaptea muream de foame si noi visam ca ne va iesi in cale o gherata care sa vanda hot-dogi? Nimic nu ne-a aparut in fata. Gerul in schimb ne-a indemnat spre McDonald’s unde am intrat ca hipsterii sa ne luam cartofi pai, pentru ca salata si carne aveam in camera. Si acum cand ma gandesc cat de buna a fost masa aia la 2 noaptea, nu mi-e rusine sa recunosc ce am facut.

Urmeaza… 🙂 

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

2 thoughts on “Cum am petrecut o vacanta in Brasov cu bani putini (I)

  1. Imi plac foarte tare articolele tale de travel, sunt tot timpul foarte frumos descrise. Pentru urmatoarea vizita ti-as recomanda turul asta ( http://www.guided-brasov.com/free_tour.html ) nu l-am incercat in Brasov , dar in alte parti ale Europei in care am fost turul asta m-a surprins totdeauna foarte frumos. Si restaurantele mele preferate in Brasov sunt Roata Norocului ( http://www.tripadvisor.co.uk/Restaurant_Review-g295394-d1178139-Reviews-Roata_Norocului-Brasov_Brasov_County_Central_Romania_Transylvania.html ) si Ceasul Rau (http://www.tripadvisor.co.uk/Restaurant_Review-g295394-d2355873-Reviews-Ceasul_Rau-Brasov_Brasov_County_Central_Romania_Transylvania.html ) care sunt recomandate de localnici 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *