Patricia Arquette, Wonder Woman a noastra

Patricia Arquette, Wonder Woman a noastra

Despre inegalitatea salariala in industria filmului american v-am vorbit de multe ori pe acest blog. Povestea care m-a emotionat din acest punct de vedere a fost cea a lui Jenji Kohan, creatoare a doua seriale de succes: Weeds si Orange is the New Black. Va spuneam despre ea ca nu a avut o pauza timp de 11 ani, timp in care a lucrat la proiecte si a avut grija de cei 3 copii ai sai. Sigur, situatia nu e roz poate in niciun domeniu, insa actritele par sa prezinte mai bine situatia asta.

Asa cum bine ati vazut la Oscarurile de anul acesta, toata lumea a sustinut o anumita cauza si foarte bine a facut. Per ansamblu insa foarte plana editia aceasta. Toata lumea a urcat pe scena extrem de cuminte si a incercat sa spuna cat mai multe in cat mai putin timp. Initial, nu am inteles de ce Patricia Arquette a fost una dintre preferatele categoriei „cea mai buna actrita in rol secundar”, dar dupa ce m-am uitat peste biografiei ei mi-am dat seama ca daca ar fi fost sa castige cel putin un Oscar in cariera, rolul mamei trebuia sa ii aduca marele premiu!

E potrivita pentru acest tip de joc, asa cum era persoana potrivita sa vorbeasca despre egalitatea intre sexe, ea fiind o mama la randul ei si o actrita care s-a straduit sa reziste in industrie trecand prin diferite roluri, de la film, la televiziune. Si poate, dintre toate castigatoarele de pana acum la aceasta categorie, ea a fost cea care s-a asteptat cel mai putin sa castige, asa ca aparitia ei pe scena pentru a-si primi Oscarul a fost una curajoasa. Si-a rostit discursul cu putine emotii, scurt, concis, de parca ar mai fi castigat vreo 2 Oscaruri in trecut.

In video, o vedem la conferinta de presa vorbind tot despre inegalitatea intre sexe la Hollywood, feminista, dar cumpatata in vorbire. In plus, are o poveste de spus despre prietenie care va va emotiona.

Voua cum vi s-au parut Oscarurile de anul acesta?

foto

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

One thought on “Patricia Arquette, Wonder Woman a noastra

  1. Pingback: FilmHerStory, noua campanie despre femei in social media | Happy Blog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *