Serena Williams, un model pentru femeile din tenis

Serena Williams, un model pentru femeile din tenis

Miercuri, Simona Halep a castigat in fata numarului 1 in tenis, Serena Williams, in Turneul Campioanelor de la Singapore. Meciul ramane un eveniment in istoria tenisului romanesc si o infrangere pe care Serena nu o va uita curand. Jucatoarele sunt doua femei exceptionale si cred ca amandoua merita pe deplin respectul nostru, al tuturor, indiferent de natie.

Recent, Serena si sora ei, Venus, au fost jignite de catre Presedintele Federatiei de Tenis din Rusia, Shamil Tarpischev, la o televiziune nationala, numindu-le „fratii Williams”, completand cu „E infricosator cand te uiti la ele”. Bineinteles ca lumea a explodat de nervi si s-a intrebat: „ce-o fi fost in capul lui?”. Cum poti sa faci o asemenea declaratie la adresa unor jucatoare care au scris istorie tocmai intr-un sport pe care il coordonezi in tara natala?

Pe cat de deplasat a fost presedintele de tenis rus, pe atat de decenta si rationala a fost replica Serenei care ne demonstreaza ca este un model de urmat pentru femeile din tenis. Williams: “I thought they were, in a way, bullying. I just wasn’t very happy with his comments. I think a lot of people weren’t happy as well” [sursa]. Jucatoarea a atras atentia lumii intregi asupra unei probleme care, dupa cum observam, pluteste chiar in discursul unui oficial rus: sexismul.

Declaratia Serenei dupa meciul cu Simona este una laudabila. Cred ca iti trebuie multi ani de experienta pentru a putea recunoaste o infrangere cu asemenea cuvinte.

„Creditul ii apartine in totalitate Simonei si nivelului inalt la care a evoluat. Eu am avut o prestatie jenanta. Abia astept sa mai joc cu ea sa-mi iau revansa!” si a continuat cu: „Sincera sa fiu abia astept urmatoarea noastra intalnire pentru ca m-a facut sa-mi doresc sa merg acasa sa ma antrenez, in special pentru ea”,” [Gazeta Sporturilor]

In concluzie, Serena Williams reprezinta un model pentru tinerele tenismene, inclusiv pentru Simona, dar si pentru femeile din intreaga lume care ar trebui sa isi sustina drepturile si, mai ales, sa invete din infrangeri tinand capul sus.

Sursa foto

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *