In locurile unde se filmeaza „Game of Thrones”

Popularitatea atinsa de “Game of Thrones” e atat de mare ca probabil nu trece o zi fara o stire despre acest serial, in ciuda faptului ca nu mai ruleaza pe HBO. Doar eu, cel putin o data pe saptamana, folosesc un hashtag referindu-ma la serial, asta ca sa nu ma apuc de numarat cate retweeturi a primit Jon Snow pe Twitter numai de la mine!

Am urmarit chiar la sfarsitul primului sezon un documentar despre cum au loc filmarile si atunci am aflat ca stafful calatoreste extrem de mult pentru a descoperi tinuturile din Westeros. Da, se pare ca George R. Martin a avut o imaginatie bogata si, exact ca scriitorii perioadei pasoptiste (sper sa nu ma insel) a creat locuri care, din fericire, exista mai mult sau mai putin in realitate. Spun mai mult sau mai putin, pentru ca nu trebuie sa uitam faptul ca foarte multe scene au loc intr-un studio.

Georgiana mi-a arat acest link, un post scris de Klassy Goldberg care prezinta intr-o serie de imaginii, corespondetele in realitate a “platourilor” naturale de filmare. Cele de mai jos sunt doar o parte. Le gasiti pe toate aici.

Drumul Regelui – Irlanda

Drumul Regelui

Insulele de Fier -Irlanda

Insulele de Fier

Destul de frumos, nu-i asa?

Recent, pentru ca tot am facut comparatia fictiune –realitate, am fost in Cismigiu, chiar inainte de o semi-furtuna, iar langa “Copacul Inimilor” (stiti voi copacul ala mare din parc), mii de ciori roiau agitate, exact ca in scenele din serial unde ciorile prevestau ca vine ceva. Am incercat eu sa filmez, nu prea mi-a iesit, ca sa fiu sincera, dar am pus clipul oricum pe youtube, pentru ca imi aminteste mie cat de infricosator a fost.

Sunt sigura ca sunt multi cei care abia asteapta urmatorul sezon, insa pana la noi povesti, va invit sa descoperiti postul despre actorul preferat al serialului: Kit Harrington – Jon Snow.

Vale of Arryn in imaginea de sus.

Dacă ți-a plăcut articolul, m-aș bucura să-i dai un share!

One thought on “In locurile unde se filmeaza „Game of Thrones”

  1. Pingback: Kit Harrington, aristocratul care a aflat acum 3 ani despre Premiile Emmy | Elena Pelmus-PR si timp liber

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *